TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS 2024 başvuruları ne zaman?

Binlerce kişinin merakla beklediği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru tarihi belli oldu. EKPSS 2024 başvuruları ne zaman? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 09:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS 2024 başvuruları ne zaman?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (EKPSS) 2024 yılı başvurularının ne zaman yapılacağı hem bu sınava girecek kişiler hem de bu kişilerin yakınları tarafından yakından takip ediliyor. Binlerce kişinin mercek altına aldığı EKPSS 2024 başvuruları ne zaman? EKPSS başvuru tarihi ve şartları hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı nedir?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin engel grupları ve eğitim seviyelerine göre düzenlenen ve sonuçları devlet memurluğu ve kamu kurumlarındaki işçi pozisyonlarına alınmalarında kullanılan merkezi bir sınavdır.

EKPSS 2024 başvuruları ne zaman?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı, 28 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

EKPSS başvuru şartları nelerdir?

1. Türk vatandaşı olmak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanunu’nun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.)

3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

4.Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

5. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.

6. Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4’üncü maddesinde; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, … ifade eder.” hükmü gereğince en az yüzde 40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

7. Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.