TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çekici olmak için 7 ipucu! Çekici olmak için ne yapmak gerekir?

Güzellik tek başına yeterli olmayabilir. Çekici olmak da insan ilişkilerinde çok önemlidir. İşte çekici olmak için 7 ipucu…

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 08:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çekici olmak için 7 ipucu! Çekici olmak için ne yapmak gerekir?

Sosyal hayatta, ikili ilişkilerde, iş hayatında… Çekici olmak insan ilişkilerini kuvvetlendirir. Çekicilik deyince çoğumuzun aklına cinsel bir çekicilik gelse de çekici bir insan olmak bundan ibaret değildir. Sosyal olarak da çekici olmak, insanların sizinle daha çok vakit geçirme isteğini arttırır.

Peki nedir çekici olmanın kuralları? İşte çekici olmak için yapmanı ve yapmamanız gerekenler…

7-SİZE BENZEYEN İNSANLAR

Yapılan araştırmalara göre birbirine benzeyen insanlar, birbirlerine daha çekici gelmektedir ve birlikte zaman geçirme eğilimleri daha fazla olmaktadır. Bu sebeple kendinize benzeyen, ortak özelliklerinizin olduğu insanlara daha çekici gelebilirsiniz. Ayrıca araştırmalarla ortaya konulan bir tez daha var: Kendinize benzeyen insana güven duyarsınız.

6-GÜLÜMSEME KAZANDIRIR

Gülümsemek, her durumda çekiciliği arttıran bir eylemdir. Kimse etrafında somurtan insanlar görmek istemez. Herkes pozitif insanlarla, iyi vakit geçirebileceği insanlarla birlikte olmak ister. Gülümsemeyi unutmayın. Zaten somurtmanın kimseye bir faydası yok.

5-AKSESUARLAR

Güneş gözlüğü, kolye, yüzü, küpe, kol saati gibi çeşitli aksesuarlar mutlaka çekici olmak için 1-0 önde başlamanızı sağlar. Aksesuar kullanarak hayatı ciddiye aldığınız mesajını verirsiniz. Aynı zamanda aksesuarlar daha iyi görünmenize de yardımcı olur.

4-KİŞİSEL BAKIM

Olmazsa olmaz… Herkes iyi kokan, iyi görünen insanlarla muhatap olmak ister. Kişisel bakımınıza her gün yeniden doğuyormuş gibi özen göstermelisiniz. Kişisel bakım deyip geçmeyin, onun da bir takım püf noktaları var.

3-DİNLEMEK

Dinlemek, çok çekici bir eylemdir. Herkes dinlenilmeye ihtiyaç duyar. Sürekli konuşan ve karşı tarafı dinlemeyen, her konuda fikrini beyan etmek isteyen insanlar kimse tarafından çekici bulunmaz. Aksine çoğu zaman itici olarak tarif edilir.

2-MİMİKLER

Hiç tepki vermeyen insanların ne düşündüklerini ve ne hissettiklerini anlayamazsınız. Bu da kişide sürekli bir “acaba” barındırır ve bu acaba bir süre sonra kişiyi yorar. Bu yorgunlukla beraber o kişiyle vakit geçirmek hiç çekici gelmez. İnsanlar, anlayamadıkları şeyden kaçar, anladıklarına yaklaşırlar. Mimik kullanmak önemlidir. Mimikler, duygu ve düşüncelerinizin bir sinyalidir ve karşı tarafla iletişim kurmanızı kolaylaştırır.

1-ÖZGÜVEN

En çekici insan özgüveni en yüksek olan insandır. Burada ukala bir kendini beğenmişlikten bahsetmiyoruz. Kendini seven, mutlu, özgüveni tam insanlar herkes tarafından çekici bulunur. Çünkü etrafına ışık saçar ve herkes bu ışığın etrafında toplanmak istercesine oraya doğru çekilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.