TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baby shower nedir, nasıl ortaya çıktı? Baby shower tarihi

Seda Bakan'ın Berfu Yenenler'in YouTube kanalında yaptığı "baby shower" açıklaması büyük yankı uyandırdı. İkinci bebeği için baby shower yerine mevlit okutturmayı tercih eden Bakan'ın bu tercihi sosyal medyada geniş yankı buldu. Ancak, bu durum baby shower kutlamalarının ne olduğu ve nasıl ortaya çıktığıyla ilgili geniş bir tartışma başlattı. Peki, Baby shower nedir, nasıl ortaya çıktı?

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 11:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Baby shower nedir, nasıl ortaya çıktı? Baby shower tarihi

Berfu Yenenler, YouTube kanalında Seda Bakan'ı konuk etti. Programda Seda Bakan ile Berfu Yenenler arasındaki 'baby shower' konusu, X sosyal medya platformunda gündem oldu. Ancak, bu tartışma baby shower kutlamalarının ne olduğu ve nasıl ortaya çıktığı hakkında da geniş bir ilgi uyandırdı. Peki, Baby shower nedir, nasıl ortaya çıktı? İşte, baby shower kutlamalarının tarihçesi...

baby shower nedir

BABY SHOWER NEDİR, NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Baby shower, doğmamış bebeğe yönelik bir kutlamadır. Bu etkinlik, geleneksel olarak doğumdan bir ay önce ya da bebeğin cinsiyetinin belli olmasının ardından gerçekleştirilir.

Cinsiyetin belirlenmesi önemlidir çünkü kutlamalar, bebeğin cinsiyetine göre belirlenen bir tema etrafında planlanır. Bu kutlamaların amacı, anne adayına doğumdan sonra ihtiyaç duyulacak eşyaların, akrabalar ve arkadaşlar tarafından düzenlenen bir toplantıda hediye olarak sunulması ve böylece doğum sonrası oluşacak maliyetlerde annenin desteklenmesidir.

Ayrıca, baby shower toplantıları, anne adayının annelik rolüne hazırlanması için gerekli bilgilerin paylaşıldığı bir ortam sağlar. Bu nedenle, baby shower kutlamaları ilk başladığında genellikle yalnızca kadınlardan oluşan bir topluluk tarafından düzenlenirdi.

baby shower nedir

BABY SHOWER TARİHİ

Baby shower'ın kökeni hakkında çeşitli görüşler bulunmaktadır. İlk görüşe göre, baby shower Antik Roma toplumu tarafından başlatılmış ve o zamandan beri kutlanmıştır. Bu dönemdeki kutlamanın, çocuğunu kucağına almaya hazırlanan anne adaylarına yönelik bir kutlama olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, bu döneme ait hediyelerin, ağaç köklerinden yapılan ahşap bebek sepetleri ve el yapımı bebek battaniyeleri gibi ürünler olduğu ileri sürülmektedir.

İkinci görüşe göre, baby shower'ın 18. yüzyılda Almanya'da ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu dönemde, sadece kadınların katıldığı bir çay partisinde anne adayına ihtiyaç duyduğu eşyaları hediye etmek ve doğum öncesi önemli hatırlatmalar ve öğütler vermek amacıyla düzenlendiği belirtilmektedir.

Üçüncü görüşe göre, baby shower, 19. yüzyılın sonlarında Viktorya dönemi kadınlarının bebek bekleyen annelere düzenlediği bir çay partisi olarak ortaya çıkmıştır.

Dördüncü görüşe göre ise, baby shower'ın ABD'de I. Dünya Savaşı'nın ardından doğum sayısının arttığı dönemde ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu kutlamanın, anne adayının doğum sonrası ihtiyaç duyacağı malzemeleri hediye olarak getiren aile dostları ve arkadaşları tarafından düzenlenen bir partide yapıldığı ve bu sayede ebeveynlerin mali yükünü hafifletmeye yönelik olduğu ifade edilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.