TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arzu Çerkezoğlu kimdir? Arzu Çerkezoğlu nereli, kaç yaşında?

DİSK'in tarihindeki ilk kadın genel sekreteri ve başkanı olarak görev yapan Arzu Çerkezoğlu kimdir? Arzu Çerkezoğlu nereli, kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 11:41
Kaynak: HABER MERKEZİ
Arzu Çerkezoğlu kimdir? Arzu Çerkezoğlu nereli, kaç yaşında?

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun hayatı büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Türkiye'nin önde gelen sendikalarından DİSK'in ilk kadın genel sekreteri ve aynı zamanda ilk kadın başkanı olan Arzu Çerkezoğlu kimdir? Arzu Çerkezoğlu nereli, kaç yaşında?

ARZU ÇERKEZOĞLU KİMDİR?

11 Ağustos 1969 tarihinde Artvin'de dünyaya gelen Arzu Çerkezoğlu, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden patoloji uzmanı olarak mezun oldu. Tıp alanındaki kariyerine ek olarak, doktor unvanını aldıktan sonra sağlık sendikalarında aktif rol üstlendi. Tüm Sağlık Sen ve SES'de şube başkanlığı görevini üstlendikten sonra, kamu görevini tamamladıktan sonra 2001 yılında Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası'na (Dev Sağlık-İş) üye oldu ve burada genel başkanlık görevini üstlendi. 2013 Nisan ayında DİSK genel sekreterliğine seçilen Çerkezoğlu, Gezi Parkı protestoları döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından "aşırı sendikacı" olarak nitelendirildi. Haziran 2016'da Diyarbakır'da yaptığı bir konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alındı, ancak daha sonra serbest bırakıldı. Arzu Çerkezoğlu, Kani Beko'nun istifası sonrasında 15. Genel Kurul'da DİSK'in Genel Başkanı olarak seçildi.

ARZU ÇERKEZOĞLU NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1969 Artvin doğumlu olan Arzu Çerkezoğlu, 2024 yılında 55 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.