TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı kimdir?

CHP ve DEM Parti hakkında yaptığı ittifak açıklaması ile gündem olan Aytuğ Atıcı kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 10:34
Kaynak: HABER MERKEZİ
Eski CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı kimdir?

Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında siyasi hayatını sürdüren Aytuğ Atıcı, kariyeri boyunca birçok önemli pozisyonda çalışmalarda bulundu. Özellikle milletvekili olarak hizmet verdiği dönemde adından sıkça söz ettiren Aytuğ Atıcı kimdir? Birlikte inceleyelim.

Aytuğ Atıcı kimdir?

Aytuğ Atıcı, Adana'da oto tamircisi Şahap Bey ile ev hanımı Lütfiye Hanım'ın ilk çocuğu olarak 23 Kasım 1964 tarihinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini 1970-1981 yılları arasında Adana'da tamamladı. Ardından, 1981 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Burada başarılı bir eğitim hayatı geçirdikten sonra, 1987 yılında hekim unvanını aldı.

Aytuğ Atıcı çalışma hayatına nerede başladı?

Aytuğ Atıcı tıp eğitimini tamamladıktan sonra, 1987 yılında Kütahya'nın Sabuncupınar Köyü'nde sağlık ocağı tabibi olarak göreve başladı ve 1988 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Ardından aynı yıl Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda asistan olarak göreve başladı. 1992 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı unvanını aldı. Aynı yıl Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları (Neonatoloji) Bilim Dalında yan dal ihtisasına başladı. 1996 yılında Neonatoloji yan dal uzmanı oldu. 1996 yılında doçent unvanını alan Aytuğ Atıcı, 1997 yılında görevinden ayrılarak Adana'da Özel Seyhan Hastanesi'nde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ni kurdu ve beş yıl burayı süreyle yönetti. Aytuğ Atıcı 1995 yılında İsrail'de Tel Aviv Üniversitesi Sackler Tıp Fakültesi'nde, 1997 yılında ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) Columbia Üniversitesi Presbiterian Çocuk Hastanesi Neonatoloji-Perinatoloji Merkezi'nde ve 1998 yılında Japonya'da Osaka Tıp Merkezi ve Anne-Çocuk Sağlığı Araştırma Enstitüsü'nde eğitim aldı. Daha sonra 2002 yılında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda göreve başlayan Atıcı, burada Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ni kurdu. 2003 yılında profesör unvanını aldı. Mersin Üniversitesi'ndeki görevini 2011 yılına kadar sürdürdü.

Aytuğ Atıcı siyasi hayatına nasıl başladı?

Aytuğ Atıcı, 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerde CHP Mersin 1. Sıra Milletvekili adayı olarak gösterildi ve 24. Dönem CHP Mersin Milletvekili olarak mecliste yer aldı. Aynı dönemde Bingöl İli Gönüllü Milletvekilliği görevini de üstlendi. 7 Haziran 2015'te yapılan milletvekili genel seçimleri öncesinde, Mersin'de yapılan eğilim yoklamasında başarı elde eden Atıcı, yeniden Milletvekili adayı gösterildi ve 25. Dönem CHP Mersin Milletvekili oldu. Hükümetin kurulamaması nedeniyle 1 Kasım 2015'te tekrarlanan seçimlerde ise 26. Dönem CHP Mersin Milletvekili olarak üçüncü kez seçildi. 24 Haziran 2018'de gerçekleştirilen milletvekili genel seçimlerinde kendi isteğiyle aday olmadı. Milletvekilliği döneminde TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Dış İşleri, Sağlık-Aile-Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonlarında çalışan Aytuğ Atıcı, Parlamentolar Arası Birlik Grubu üyeliği yaptı. Bunun yanı sıra; Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu, Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu ve Çölyak Hastalığını Araştırma Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı oldu ve "Mersin'e Sözüm Var" adlı bir seçim manifestosu ve proje kitabını okurla buluşturdu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olduğunu 27 Şubat 2020'de açıklayan Aytuğ Atıcı, "Reform Hareketi Manifestosu" adlı bir manifesto yayınladı.

Aytuğ Atıcı kaç dil biliyor?

Aytuğ Atıcı, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça bilmektedir.

Aytuğ Atıcı evli mi?

Aytuğ Atıcı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Aytuğ Atıcı Twitter (X) hesabının adı nedir?

Aytuğ Atıcı, “aytugatici” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.