TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyon hava durumu: Afyon'da bugün hava nasıl olacak?

Afyon'da bugün hava durumu nasıl olacak? Afyon'da ne zaman güneş açacak? Afyon'da hava sıcaklıkları kaç derece? Afyon'da saatlik hava durumu...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 09:44
Kaynak: HABER MERKEZİ
Afyon hava durumu: Afyon'da bugün hava nasıl olacak?

Afyon'da bugün hava nasıl olacak? İşte Afyon için saatlik ve anlık hava durumu tahminleri. Afyon hava durumu; sıcaklık, nem ve rüzgar tahmini detayları haberimizde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan saatlik hava durumu tahminlerine göre Afyon'da bugün hava nasıl olacak? Afyon'da nem oranı en yüksek ne zaman olacak? ve Afyon'da rüzgar hangi yönden esecek? gibi soruların cevabı haberimizde. İşte Afyon hava durumu ile ilgili detaylar…

Saat 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Afyon'da parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Hava sıcaklığı 16 derece olmakla birlikte hissedilen sıcaklık da 16 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 48 olacak. Rüzgar güneybatı yönünden esecek.

12.00 ile 15.00 saatleri arasında parçalı bulutlu bir hava görünecek olup, hava sıcaklığı 20 dereceye yükselecek. Hissedilen sıcaklık ise 20 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 39 olacak. Rüzgar güneybatı yönünden esecek.

Saat 15.00 ile 18.00 saatleri arasında parçalı bulutlu bir hava görünecek olup, hava sıcaklığı 18 dereceye düşecek. Hissedilen sıcaklık da 18 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 40 olacak. Rüzgar güneybatı yönünden esecek.

Saat 18.00 ile 21.00’da ise hava sıcaklığı 16 derece olacak. Hissedilen sıcaklık ise 16 derece olacak. Akşam saatlerinde nem oranı yüzde 45 olarak kaydedilecek. Rüzgar güney yönünden esecek.

Gece saatlerinde ise saat 21.00 ile 24.00 arasında hava sıcaklığı 14 derece olacak. Hissedilen sıcaklık da 14 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 54 olarak kaydedilecek. Rüzgar güney yönünden esecek.

KIŞ NEDİR?

21 Aralık’ta başlayıp 21 Mart’ta biten ve sonbahar ile yaz arasında olan mevsim kıştır. Bu mevsimde havalar soğuk ve yağışlıdır. Ülkemizde kış, doğu illerinde daha erken, batı illerinde ise daha geç başlar. Ege Bölgesi’nde kış ayları, ülkenin diğer illerine göre daha yumuşak geçer. Sık sık yağış görülebilmektedir ancak kar yüksek kesimler dışında şehir merkezinde çok fazla görülmez.

KIŞ HASTA EDER Mİ?

Güneşin insana mutluluk ve huzur verdiği daha önce çokça kez yapışan testlerle tespit edilmiştir. Kışın gelmesiyle birlikte havalar genellikle soğuk ve karanlık olduğu için kişilerde depresif bir ruh hali ortaya çıkabilir. Böylece kışın gelişiyle birlikte kişilerde; halsizlik, uykusuzluk, yorgunluk gibi şikayetler görülebilir. Bu belirtileri gördüğünüzde bunun bir hastalık değil mevsimsel olduğunu unutmayın ve telaşa kapılmayın. Yine de hasta olduğunuzu düşünüyorsanız bir uzman yardımı alın.

YAĞMUR NEDİR?

Yağmur, bulutlardan yeryüzüne su formunda dökülür. Hava kütlelerinin içinde yer alan su buharı yani nemin su taneciklerine dönüşmesiyle oluşur. Hava kütlelerinin içinde yer alan nem, yüzde 100'ü geçtiği anda su buharı yağmur olarak bize gelir. Sonbahar, yağmurlu havaların sık sık yaşandığı bir mevsimdir.

ŞEMSİYE NEDİR? NE İŞE YARAR?

Şemsiye, esnek tellere bir sapın üzerinde gerilmiş, kullanan kişinin kontrolüyle açılıp kapanabilen, genellikle yağmur, bazen ise güneşten korunmak için kullanılan bir eşyadır. Su geçirmez kumaştan yapılan şemsiye taşınabilir. Büyük ve uzun şemsiyeler olduğu gibi küçük, katlanabilen ve çantaya sığan şemsiyeler de vardır.  İlk şemsiye kullanımına Mezopotamya'da rastlanmıştır. Antik Mısır'da da koruyucu bir niteliği olduğuna inanılan şemsiyeler, Roma kültürüne de Mısır'dan geçmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.