TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 Bartın seçim sonuçları| Bartın Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Bartın oy oranı 2024

31 Mart Pazar günü, Bartınlılar belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar seçimi için sandık başına gitti. Mahalli İdareler Seçimlerinde oy verme işlemi tamamlandı. Şimdi merak edilen soru, Bartın Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı?

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 17:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 Bartın seçim sonuçları| Bartın Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Bartın oy oranı 2024

Bartın’da yapılan seçimlerde oy kullanımı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oylar gibi detaylar, yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına giden seçmenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına odaklanırken, Bartın Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Muhammet Rıza Yalçınkaya ve MHP’den aday olan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu arasında sıkı bir yarış yaşandı. Peki, Bartın Belediye Başkanı kim oldu, hangi aday kazandı? İşte merak edilen 2024 Bartın seçim sonuçları

BARTIN YEREL SEÇİM

BARTIN BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU, KİM KAZANDI?

Resmi olmayan sonuçlarla beraber Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya oldu.

BARTIN OY ORANI 2024

CHP'den Muhammet Rıza Yalçınkaya %51.29 oy

MHP'nin adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu %36.61 oy

RIZA YALÇINKAYA KİMDİR?

Muhammet Rıza Yalçınkaya, 23 Kasım 1955 tarihinde Zonguldak'ta dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi'nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Kariyerine Amasra Taşkömürü Müessese Müdürlüğü'nde teknik uzman olarak başladı ve makine mühendisi olarak görev yaptı. Makine Mühendisleri Odası Bartın İl Başkanlığı ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

RIZA YALÇINKAYA KİMDİR

1999 yılında Bartın Belediye Başkanı seçilen Yalçınkaya, iki dönem bu görevi üstlendi. Bartın'da yaptığı hizmetlerle Şehir ve Başkan dergisinin "Kent Ödülü"ne layık görüldü. Ayrıca Ankara Yuva Konut Yapı Kooperatifleri Birliği ile Anadolu Kamusen tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçildi ve Doğru Haber Gazetesi tarafından "Yılın Adamı" ödülüne layık görüldü.

Muhammet Rıza Yalçınkaya, 2007 Türkiye genel seçimlerinde CHP Bartın milletvekili olarak meclise girdi ve 2011, 2015 ve son olarak 2024 seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçildi. 24. Dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği ve İçişleri Komisyonu üyeliği gibi önemli görevleri üstlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.