TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 Balıkesir seçim sonuçları| Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Balıkesir oy oranı 2024

31 Mart Pazar günü, Balıkesirliler belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar seçimi için sandık başına gitti. Mahalli İdareler Seçimlerinde oy verme işlemi tamamlandı. Şimdi merak edilen soru, Balıkesir Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı?

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 16:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 Balıkesir seçim sonuçları| Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Balıkesir oy oranı 2024

Balıkesir’de yapılan seçimlerde oy kullanımı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oylar gibi detaylar, yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına giden seçmenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına odaklanırken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Ahmet Akın ve AK Parti'den aday olan Yücel Yılmaz arasında sıkı bir yarış yaşandı. Peki, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi aday kazandı? İşte merak edilen 2024 Balıkesir seçim sonuçları

BALIKESİR SEÇİM SONUÇLARI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU, KİM KAZANDI?

Balıkesir'de yapılan yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, Belediye Başkanlığı koltuğunu CHP adayı Ahmet Akın kazandı.

BALIKESİR OY ORANI 2024

CHP adayı Ahmet Akın - Yüzde 51.10

AK Parti adayı Yücel Yılmaz - Yüzde 40.5

AHMET AKIN KİMDİR?

13 Ağustos 1973 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde dünyaya gelen Erdal ve Nejla çiftinin oğlu Akın, eğitim hayatına Gönen'de başladı ve ardından İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra İngiltere'de Cambridge'de Eurocenter kursunda Dil ve Ekonomi eğitimi aldı. Siyaset eğitimini tamamlamak için Bahçeşehir Üniversitesi'ne gitti ve ardından Selçuk Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı. İspanya'da "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi" üzerine çeşitli eğitim ve seminerlere katıldı. Özel sektörde Genel Müdür ve uluslararası holdinglerde CEO ve yönetim kurulu üyeliği gibi çeşitli pozisyonlarda çalıştı. İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca dillerini konuşabilen Akın, evli ve iki çocuk babasıdır.

AHMET AKIN

2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP Balıkesir milletvekili olarak meclise giren Akın, aynı göreve Kasım 2015'te tekrar seçildi. 26. dönemde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonunda üye olarak görev yaptı. 2016 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu.

2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde İYİ Parti'ye geçen Akın, daha sonra CHP'ye geri döndü ve Balıkesir'den milletvekili seçildi. 2019 yerel seçimlerinde CHP tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi ancak İYİ Parti adayı lehine adaylıktan çekildi. CHP Parti Meclisi üyesi seçildi ve CHP MYK'sında enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev aldı.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde adaylık başvurusunda bulunmayan Akın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından seçim kampanyası sürecinde bakan adayı olarak tanıtıldı. Ancak 1 Haziran 2023 tarihinde CHP MYK toplantısında istifasını sunarak MYK'dan ayrıldı. 5 Haziran 2023 tarihinde yapılan açıklamayla CHP tarafından MYK Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.