TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 Ardahan seçim sonuçları| Ardahan Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Ardahan oy oranı 2024

31 Mart Pazar günü, Ardahanlılar belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar seçimi için sandık başına gitti. Mahalli İdareler Seçimlerinde oy verme işlemi tamamlandı. Şimdi merak edilen soru, Ardahan Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı?

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 16:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 Ardahan seçim sonuçları| Ardahan Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Ardahan oy oranı 2024

Ardahan’da yapılan seçimlerde oy kullanımı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oylar gibi detaylar, yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına giden seçmenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına odaklanırken, Ardahan Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Faruk Demir ve AK Parti'den aday olan Yunus Baydar arasında sıkı bir yarış yaşandı. Peki, Ardahan Belediye Başkanı kim oldu, hangi aday kazandı? İşte merak edilen 2024 Ardahan seçim sonuçları

ARDAHAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU, KİM KAZANDI?

Ardahan'da kesin olmayan sonuçlara göre CHP adayı Faruk Demir, en yakın rakibi AK Parti adayı Yunus Baydar'a 158 oy fark attı. AK Parti yönetimi, Çıldır ilçesindeki seçim sonuçlarına itiraz etti.

Kesin olmayan sonuçlara göre oyların %42,32'sini alan CHP'li Faruk Demir, Ardahan'da belediye başkanlığına yeniden seçildi. Faruk Demir 5.040 oy alırken, AK Parti adayı Yunus Baydar ise 4.882 oy aldı. 158 oy farkla kaybeden AK Parti yönetimi, sonuca itiraz ederek, Çıldır ilçesindeki 14 sandıkta oyların yeniden sayılmasını talep etti. AK Parti'nin yaptığı itiraz seçim kurulları tarafından değerlendirilecek.

ARDAHAN OY ORANI 2024

CHP Faruk Demir - %42,32

AK Parti Yunus Baydar - % 43.51

FARUK DEMİR KİMDİR?

Faruk Demir, 1963 yılında Ardahan'ın Hanak ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladıktan sonra, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'na Şan bölümünde başladı ve başarıyla mezun oldu.

1987 yılında TRT'nin düzenlediği yetişmiş ses sanatçısı sınavını kazanarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı olarak TRT'de çalışmaya başladı ve 1999 yılına kadar bu görevine devam etti.

TRT'de çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaparken kendi bestelerinin yer aldığı iki albüm olan "Güneşim Ol" ve "Ardahan'ın Yollarında"yı da çıkardı.

1999 yılında Demokratik Sol Parti'den milletvekili adayı olan Faruk Demir, Ardahan'ı 21. dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil etti. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu.

31 Mart 2019'da gerçekleşen yerel seçimlerde ise Ardahan Belediye Başkanı olarak seçildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.