TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 Adana seçim sonuçları| Adana Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Adana oy oranı 2024

31 Mart Pazar günü, Adanalılar belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar seçimi için sandık başına gitti. Mahalli İdareler Seçimlerinde oy verme işlemi tamamlandı. Şimdi merak edilen soru, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı?

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 14:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 Adana seçim sonuçları| Adana Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Adana oy oranı 2024

Adana’da yapılan seçimlerde oy kullanımı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oylar gibi detaylar, yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına giden seçmenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına odaklanırken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Zeydan Karalar ve AK Parti'den aday olan Fatih Mehmet Kocaispir arasında sıkı bir yarış yaşandı. Peki, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi aday kazandı? İşte merak edilen 2024 Adana seçim sonuçları

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU, KİM KAZANDI?

Adana’da kesin olmayan sonuçlarla beraber Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu.

ADANA OY ORANI 2024

CHP adayı Zeydan Karalar - Oyların yüzde 46.56'sını

AK Parti adayı Fatih Mehmet Kocaispir - Oyların yüzde 37.43'ünü aldı.

ZEYDAN KARALAR KİMDİR?

Zeydan Karalar, 1958 yılında Adana'da doğdu ve ilkokuldan liseye kadar eğitimini aynı şehirde tamamladı. 1977'de Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneği'ni kurarak başkanlığını üstlendi. 1980'de Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve aynı yıl Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı'na seçilerek Türkiye'nin en genç oda başkanı unvanını aldı.

Kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulunan Karalar, 2014'te Adana Seyhan İlçe Belediye Başkanı seçildi ve 2019'da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildi. Halen ADSİAD ve MMO üyeliklerini sürdürmekte olup A-TEKS Mühendislik'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Eşi Nuray Karalar fen ve teknoloji öğretmeni iken, kızı tıp doktoru ve iki oğlu mühendistir. Karalar, Arapça ve Almanca dillerini bilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.