TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gastronomi şehri İskenderun’un en meşhur yiyecekleri nelerdir?

Türkiye, birbirinden eşsiz pek çok gastronomi şehrinin bir araya gelerek oluşturduğu bir geleneksel mutfağa sahiptir. Bu mutfaklar arasında ilk akla gelenlerden biri olan İskenderun’un neyi meşhur? İskenderun’un en meşhur yiyecekleri nelerdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gastronomi şehri İskenderun’un en meşhur yiyecekleri nelerdir?

Doğusundan batısına ülkenin her köşesinde kendine özgü bir lezzeti barındıran Türk mutfağı, sahip olduğu gastronomik zenginliği ile diğer mutfakları kendine hayran bırakıyor. Bu zenginlik içerisinde Türk mutfağı denildiğinde pek çok insanın aklına gelen lezzetler, çoğunlukla gastronomi şehirlerimizden biri olan İskenderun’a ait yiyecekler oluyor. Sizler için İskenderun’un en leziz ve leziz olduğu kadar meşhur yiyeceklerini derledik. İşte iştahınızı kabartacak o yiyecekler…

fellah köfte

FELLAH KÖFTESİ

Yörelere göre çeşitlilik gösteren bu yemek, bulgur temelli bir yemek olup, bulgurun minik toplar haline getirilip haşlanması sonucu yapılır. Haşlanan bulgur topları, üzerine sarımsak ve domates ile hazırlanmış olan bir sos dökülerek servis edilir.

kabak tatlısı

KİREÇTE KABAK TATLISI

İskenderun mutfağı deyince akla gelen lezzetlerden biri de kireçte kabak tatlısıdır. Bu tatlının özelliği, isminden de anlaşıldığı üzere kireçte yapılmasıdır. Sade veya tahin, ceviz ile servis edilen bu yöresel tatlı, şeffaf ve dışı kıtır içi yumuşak olana kadar kireçte bekletilerek yapılır.

biberli ekmek

BİBERLİ EKMEK

Lahmacun ve pizzayı andıran bu lezzet, günün her saati tüketilebilecek bir lezzete sahiptir. Yuvarlak açılmış hamur üzerine özel bir sos ve susam eklenerek yapılan bu yiyecek, size kaç tane yediğinizi unutturacak.

şeyh mualla

ŞEYH MUALLA

Çok zengin bir patlıcan yemeği olan Şeyh Mualla, bildiğimiz patlıcan yemeklerinden oldukça farklı olup, yeşil mercimek ve kapya biber eklenerek yapılıyor. İskenderun mutfağına özgü bir lezzet olan bu yemek, kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik ve bir o kadar iştah açıcı.

İSKENDERUN’A NASIL GİDİLİR?

Bu benzersiz lezzetleri evinde pişirmek yerine, kendi yöresinde ustaların elinden yemek isteyen kişiler için de İskenderun’a nasıl gidebileceğinizi tarif edelim istedik. İskenderun’a hava ya da karayolu ile ulaşım mümkündür. İzmir’den özel aracı ile İskenderun’a gitmeyi düşünenler için yolun yaklaşık 1.050 kilometre olduğunu ve tahmini 12-13 saat süreceğini belirtelim. Havayolu ile ulaşımı tercih edecek kişiler için İskenderun’a en yakın havalimanı olan Hatay Havalimanı, 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve İzmir’den uçak ile ulaşım 1 ila 2 saat sürüyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Mezopotamya’nın kalbi Mardin’de gezilecek 5 yer

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.