TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvan hastalıkları ile mücadele ve kayıt sistemleri ile ilgili stratejiler ele alındı

Eskişehir'de 2023 yılında yapılan hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmalarının değerlendirildiği bilgilendirme toplantısında, önümüzdeki yıl ilgili konularda uygulanacak stratejiler ele alındı

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Hayvan hastalıkları ile mücadele ve kayıt sistemleri ile ilgili stratejiler ele alındı

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Kemal Çevik’in genel değerlendirme konuşmalarından sonra Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt söz aldı. Yurt, hayvan hastalıklarıyla mücadelede gelinen nokta, özellikle zoonoz hastalıkların halk sağlığı ve hayvan sağlığı üzerindeki etkileri ve kayıt sistemlerinde uygulanacak değişiklikler üzerine bilgilendirmelerde bulundu.

SÜT KAYIT SİSTEMİ İLE İLGİLİ DETYLAR

Daha sonra Süt Kayıt Sistemi İl Sorumlusu Mühendis Havva Köse, yaptığı sunum ile Süt Kayıt sistemi, uygulamada yapılacak değişiklikler ile çiğ süt desteklemesi konularında detaylar paylaştı.

İl Epidemiyoloji Sorumlusu Veteriner Hekim Yasin Kalkan, katılımcılara aşılama faaliyetlerindeki öncelikler, Vetbis kayıt sistemi konularında Turkvet Kayıt Sistemi İl sorumluları Veteriner Hekim Oğuz Umur ve Erol Yakut, Türkvet kayıt sistemi, hayvanların kayıt altına alınması ve güncelleme çalışmaları konularında sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından katılımcılar ile soru cevap bölümüne geçilerek toplantı tamamlandı.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Sokak hayvanlarının kabusu: Jiletli ve dikenli teller!

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.