TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soğuk hava etkisini artırdı: Dışarı asılan kıyafetler buzla kaplandı

Soğuk hava, Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini daha da artırdı. Türkiye'nin en düşük sıcaklığının kaydedildiği yer, eksi 30,3 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi oldu. Erzincan'da göletler buzla kaplandı, araç camları dondu. Erzurum'da ise dışarıda asılı duran kıyafetler buz tabakasıyla kaplandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 13:55
Kaynak: İHA
Soğuk hava etkisini artırdı: Dışarı asılan kıyafetler buzla kaplandı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu. Erzurum’un kuzey kesimleri ile Bayburt ve çevresinde aralıklı hafif kar yağışları bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde sis ve pus olaylarına ek olarak, yer yer buzlanma ve don riski bulunuyor. Rüzgar, güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'na göre, Türkiye'nin en soğuk noktası gece eksi 30,3 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi oldu. Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Hacıömer köyünde eksi 28,7, Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Bezirhane köyünde eksi 27,7, Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde eksi 18,1 derece olarak kaydedildi.

Erzurum’un Aşkale ilçesinde, sinema oyuncusu ve fenomen Arif Arifoğulları, evinin bahçesine astığı kıyafetleri unuttu ve giysiler donmuş halde bulundu. Bu ilginç anları kaydeden Arifoğulları, yüzlerde tebessüm oluşturdu. Erzincan'da ise aşırı soğuklar göletleri ve araç camlarını dondurdu. Bazı vatandaşlar araçlarındaki donmuş camları kazımakta zorlanırken, diğerleri araçlarını soğuktan korumak için çeşitli önlemler aldılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.