TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ermenistan, Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

Ermenistan askerleri tarafından sınırdaki Azerbaycan mevzilerine ateş açılması sonucu 1 Azerbaycan askeri yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA/AA
Ermenistan, Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermeni silahlı birliklerinin Basarkeçer ilinin Zod yerleşim birimi güzergahında bulunan mevzilerinden, Azerbaycan ordusunun mevzilerine ateş açarak kasıtlı şekilde provokasyonda bulunduğu belirtildi. Açıklamada, saldırı sonucu Memmed Tağıyev isimli bir Azerbaycan askerinin yaralandığı ve tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Ermeni tarafının ateşkes ihlallerini sürdürmeye devam ettiği belirtilen bakanlık açıklamasında, Azerbaycan ordusuna bağlı birimler tarafından provokasyona gerekli yanıtın verildiği ve saldırı ile ilgili tüm sorumluluğunun Ermenistan tarafına ait olduğu kaydedildi.

Ermenistan ordusunun belirtilen bölgeye ek savaş ekipmanı ve personel sevk ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, Ermenistan tarafının daha fazla provokasyona zemin hazırlamak amacıyla dezenformasyonla uluslararası toplumda yanlış kanaat oluşturmaya çalıştığı bildirildi.

Öte yandan, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklamayla Ermenistan'ın saldırılarını kınadı.

Bakanlığın açıklamasında, "Ermenistan tarafından ülke içinde gergin siyasi ve sosyal durumdan dikkati başka yöne çekmek, aynı zamanda uluslararası toplumu yanıltmak amacıyla gerçekleştirilen bu tür eylemler, uluslararası toplum tarafından kesinlikle reddedilmeli ve kınanmalıdır." ifadeleri yer aldı.

Ermenistan ordusunun sınırdaki Azerbaycan mevzilerine ateş açması sonucu 3 Azerbaycan askeri yaralanmış, Azerbaycan ordusu misillemede bulunmuştu. Ermenistan basınında çatışmada 2 Ermeni askerin hayatını kaybettiği yönünde haberler yayımlanmıştı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- ‘'Hayır’’ diyememek depresyona mı yol açıyor?

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.