TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekliye verilecek olan ikramiye belli oldu mu?

Milyonlarca emekli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 5000 TL emekli ikramiyesine ilişkin açıklanacak yeni gelişmeleri bekliyor. Emekliye verilecek olan ikramiye belli oldu mu? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Emekliye verilecek olan ikramiye belli oldu mu?

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan milyonlarca emekli vatandaş, bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında verileceği iddia edilen 5000 TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesini araştırmaya koyuldu. Milyonlarca kişi cumhuriyet bayramı ikramiyesi alıp almayacaklarını merak ediyor, bakanlık bu konuda ne açıklama yaptı? Emekliye verilecek olan ikramiye belli oldu mu? Emekliler 29 Ekim’de 5000 TL ikramiye alacak mı? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde…

EMEKLİLERE 29 EKİM İKRAMİYESİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile emeklilere 5000 TL cumhuriyet bayramı ikramiyesi verileceği iddiaları, son günlerde gündemde sıkça kendisine yer buluyor. Her yıl 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler, bu yıl Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında verileceği iddia edilen cumhuriyet bayramı ikramiyesini araştırıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının konuya ilişkin olarak ilgili düzenleme için hazırlıklar yaptığı biliniyor. Bununla birlikte yapılan hazırlıklar sonucunda yürütülen çalışma sona erdiğinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Bakanlık tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.

AK PARTİ’DEN EMEKLİ İKRAMİYESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Emeklilere verilmesi beklenen cumhuriyet bayramı ikramiyesine ilişkin olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, “Bakanlıklarımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Giresun İl Başkanlığı’nda ‘Şehir Buluşmaları’ kapsamında toplantı yürüten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, emekli ikramiyesine ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır.”

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bakan Şimşek açıkladı! Dijital Vergi Dairesi devreye alınıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.