TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elektrik zammı ne zaman başlıyor?

Elektriğe zam yapıldı. Elektriğe ne kadar zam yapıldı? Elektrik zammı hangi tarihten itibaren geçerli olacak?

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Elektrik zammı ne zaman başlıyor?

Elektriğe zam geldi. Kararın resmi gazetede yayınlanmasıyla zam ne zaman faaliyete geçecek? Elektriğe kaç oranında, ne kadar zam yapıldı? Elektrik zammı kimleri kapsayacak? Cevapları sizin için derledik.

Yeni elektrik fiyat tarifesi belirlendi. Yeni tarifeye göre, konut aboneleri için zam yapılmazken, sanayi ve ticarethane abonelerinin kullandığı elektriğe yaklaşık yüzde 20 oranında zam geldi. Zamlı fiyatlar 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak. Karar, resmi gazetede bugün yayınlandı.

ELEKTRİK NEDİR?

Elektronlar, negatif yönden pozitif yöne doğru hareket ederler. Elektronların bu şekilde hareket etmelerine “elektrik akımı” denir. Fakat elektrik akımı, pozitif kutuptan negatif kutba doğru ilerlemektedir. Elektronlar arasında olan bu enerjiye "akım" denir. Elektrik akım birimine ise Amper adı verilmektedir.

ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDİR?

Elektrik kesintisi nedenlerinden biri olan elektrik arızası, elektriğin son tüketiciye ulaşmasını sağlayan iletim hatlarında olabileceği gibi, evlerin, dükkanların veya işletme alanlarının elektrik tesisatında meydana gelebilir. Tüketicilerin elektrik arızasının planlı olup olmadığını bilmesi hazırlıklı olması açısından önemlidir.

ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDEN OLUR?

Elektrik kesintileri genellikle planlı yapılır. Ancak bazen elektrik kesintileri çalışma ve arıza sebebiyle de gerçekleşebilir. Elektrik kesintileri ilinizin bağlı bulunduğu elektrik şirketi tarafından duyurulur. Ancak bir duyuru yapılmadıysa ilinizin bağlı olduğu elektrik şirketini, arayıp kesintinin nedenini sorabilirsiniz.

ELEKTRİK KESİLİNCE NE YAPILIR?

Elektrik kesintileri planlı olduğu ve çoğunlukla önceden bilindiği için önlem almak hayatınızın kolaylaşması açısından faydalı olacaktır. Elektrik kesildiğinde evde ve iş yerlerinde elektrikle kullanılan aletler konusunda dikkatli olmak, kontrol etmek gerekir. Özellikle elektrikle devamlılığını sağlayan büyük iş yerleri, fabrika ve atölyelerde ise ekstra güç tarzında daha farklı bir çözüm üretmek önemli olacaktır.

ELEKTRİK KESİLİNCE ARANACAK NUMARALAR

İzmir’de elektrik kesintisi için: GEDİZ ELEKTRİK

İstanbul’da elektrik kesintisi için: AYEDAŞ-BEDAŞ ELEKTRİK

Ankara’da elektrik kesintisi için: BAŞKENT EDAŞ

Bursa’da elektrik kesintisi için: UEDAŞ

Manisa’da elektrik kesintisi için: GEDİZ ELEKTRİK

Aydın’da elektrik kesintisi için: AYDEM ELEKTRİK

Muğla’da elektrik kesintisi için: AYDEM ELEKTRİK

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Genç Kart nedir? Genç Kart başvuruları nereden yapılır?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.