TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Böyle yıkım görülmedi: Hasarlı binayı yıkarken ...

Elazığ’da ağır hasarlı bir bina yıkılırken, bitişiğinde bulunan sağlam 2 binaya zarar verdi. 6 dairelerinin duvarları yıkılırken, binanın bir anda çökmesi kameralara yansıdı

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 11:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Böyle yıkım görülmedi: Hasarlı binayı yıkarken ...

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elazığ’da ağır hasar aldığı tespit edilen binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede Kültür Mahallesi Alev Sokak'ta ağır hasarlı 5 katlı binanın yıkımına başlandı. Bilinçsizce yapılan çalışmalar sırasında iş makinesinin kolana vurmasıyla bina yerle bir oldu. Bina yıkılırken bitişiğinde bulunan sağlam 2 binaya da zarar verdi. Şimdiye kadar 6 dairenin zarar gördüğü tespit edilirken bina sakinleri yıkıma tepki gösterdi. Bitişiğinde binaların olmasına rağmen böyle bir yıkım görmediklerini dile getiren bina sakinleri, kolonlarında hasar görmüş olabileceğini bildirdi.

Öte yandan binanın yıkılış anı saniye saniye vatandaş kamerasına yansıdı.

"Dinamit koysan öyle patlamaz"

Yan taraftaki binanın ağır hasarlı olduğunu belirten Muhammet Çakmak, "Bizim bina az hasarlıydı. Yan taraftaki binayı yıkan operatör düzgün bir şekilde yıkmadığı için her taraftan atmış. Allah’tan burada kimse yoktu ve altında kalmadı. Bu nasıl bir yıkım ben anlamadım. Benim binam az hasarlı bu yıkımda ister istemez temelde de bir sıkıntı çıktı. Yıkılırken videolar da var. Sanki yan taraf boş araziymiş gibi yıktılar. Dinamit koysan öyle patlamaz. Titizlikle güzel bir şekilde de yıkım yapılabilirdi" dedi.

"Kolanlara vurdu ve ön tarafa düştü"

Bina sakinlerinden Fethi Ahmet Çakmak, "İkinci katın duvarlarını yıktıktan sonra kolanlara vurdu ve ön tarafa düştü. Toz dumandan göremedik. Toz açıldıktan sonra bu hasarları gördük. 3 daire hasar gördü. Yan dairelere de zarar verdi” diye konuştu.

Bina sakinlerinden Tamer Altay ise, “Biz işteydik. Geldik bu manzara ile karşılaştık. Binamız hafif hasarlıydı ama şu an evin durumu budur. Yan taraf yıkılırken olmuş” şeklinde konuştu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Propolis nedir? Ne işe yarar? Faydaları nelerdir?

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.