TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü çay markası iflas eşiğinde! 30 yıl önce kurulmuştu…

Küresel ekonomik kriz Türkiye'nin ekonomik şartlarını da olumsuz etkilerken, konkordato ilan eden firmaların sayısı artmaya devam ediyor. Yaklaşık 30 yıldır sektörde faaliyet gösteren bir çay markası olan Tirebolu 42, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 12:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ünlü çay markası iflas eşiğinde! 30 yıl önce kurulmuştu…

Küresel ekonomik kriz dünya genelinde etkisini artırırken, Türkiye bu krizden belki de en fazla etkilenen ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Nakit akışının zayıflamasıyla birlikte birçok firma iflas etme veya konkordato ilan etme noktasına geldi. Bu dönemde birçok şirketin iflas ettiğine tanık olduk.

Tirebolu 42 iflas eşiğinde

Türk işletmelerinin iflas ve konkordato ilanlarının artması endişe yaratıyor. Son olarak, Türkiye genelinde yaygın bir şekilde satılan ünlü bir çay markası da konkordato ilan etti. Tirebolu 42 markasının konkordato ilan etmesi sektörde şaşkınlık yarattı.

İSTANBUL 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ’NDEN DUYURU GELDİ

Mahkeme konkordato ilanına ilişkin şu duyuruyu yaptı; "Konkordato talebinde bulunan Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından açılan ve mahkememizde görülmekte olan konkordato tasdiki davası nedeniyle; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün485886-5 numaraya kayıtlı Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında İİK. 289. maddesi uyarınca 19/03/2024 tarihi saat 15:20'den itibaren 1 yıl mühlet verildi. Alacaklıların ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçeyle mahkememize müracaat ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürerek konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususu İİK. 288. maddesi uyarınca ilanen tebliğ olunur."

Tirebolu 42 iflas eşiğinde

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.