TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aselsan ile SSB arası milyon dolarlık anlaşma

Aselsan, Savunma Sanayii Başkanlığı ile Hava Savunma Sistemleri tedarikine ilişkin yeni bir sözleşmeye imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 11:35
Kaynak: HABER MERKEZİ
Aselsan ile SSB arası milyon dolarlık anlaşma

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Aselsan arasında Hava Savunma Sistemleri tedarikine yönelik 36 milyon dolarlık bir sözleşme imzalandı.

Aselsan'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, sözleşme kapsamında teslimatlar 2027 ve 2028 yılları arasında gerçekleştirilecek.

ASELSAN

ASELSAN KİMİN?

1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme gereksinimlerini yerli kaynaklarla karşılamak amacıyla kurulan ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) bünyesinde faaliyet gösteren bir anonim şirkettir. ASELSAN'ın hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aitken, %25,80'i Borsa İstanbul'da işlem görmektedir.

Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği firması olan ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere hem iç hem de dış ihtiyaç makamlarının taleplerini karşılamak üzere geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Bu yelpaze, haberleşme ve bilgi teknolojilerinden radar ve elektronik harbe, elektro-optik sistemlerden insansız hava araçlarına, kara ve deniz sistemlerinden hava savunma ve füze sistemlerine kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. ASELSAN, özgün ürünlerini ihraç eden, dünya savunma sanayi şirketleri arasında yer alan, uluslararası arenada iş birlikleri yapan ve yatırımlar yapan bir konuma gelmiştir.

ASELSAN

ASELSAN, vizyonunda teknoloji odaklı bir yaklaşım benimseyerek "Küresel pazarda değer yaratmaya devam eden, rekabet gücü yüksek, tercih edilen ve stratejik bir ortak olarak güven duyulan, çevre ve insana duyarlı bir milli teknoloji firması olmak" hedefini belirlemiştir. Bu başarıdaki en önemli etkenlerden biri, 10.000'den fazla çalışanı ve nitelikli mühendislik kadrosudur. ASELSAN, yıllık cironun yaklaşık %7'sini kendi özkaynaklarıyla finanse ettiği Ar-Ge faaliyetlerine ayırmaktadır.

ASELSAN DEVLET Mİ ÖZEL Mİ?

ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme gereksinimlerini yerli kaynaklarla karşılamak amacıyla 1975 yılında kurulmuştur. Şirket, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) çatısı altında faaliyet gösteren bir anonim şirkettir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.