TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Büyük Millet Meclisinde af görüşmeleri yapılıyor: Kart borçlarına af müjdesi geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisinde vatandaşlara gelen bir son dakika haberi yüzleri gülümsetti. Kredi borcu olan tüm vatandaşlara af müjdesi verildi. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 12:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türkiye Büyük Millet Meclisinde af görüşmeleri yapılıyor: Kart borçlarına af müjdesi geldi

Yeni olan düzenlemeler borcu bulunan vatandaşların beklenti durumlarını arttırmaktadır. Bu durum özellikle borçlarını ödeyemeyecek olan kişilerin endişe duymaları açısından iyi bir haber oluyor. Kredi kartına gelen af büyük oranda vatandaşı hafifletti. Bu şekilde mali bir rahatlama imkanı sundu. Bu düzenlemeler özellikle pandemi sebebiyle iş ve de gelirini kaybeden vatandaşlar adına büyük bir önem arz ediyor.

kredi kartı

KREDİ KARTI BORCU BULUNANLARIN DİKKATİNE

Pandemi sonrasında ekonomik olarak yaşanan zorluklar pek çok insanın borçlarını geri ödeme kabiliyetleri üzerine önemli bir etki oluşturdu. Bunun sonucunda da artmış olan krediler ve kredi borçlanmaları sebebiyle pek çok kişi kara liste içerisine alındı. Ancak Ankara Milletvekili olan Deniz Demir’in Türkiye Büyük Millet Meclisinde sunmuş olduğu yeni yasa da kara listede bulunan isimlere kredi notu zarar gören vatandaşlara büyük bir umut ışığı getiriyor.

Kart borçlarına af müjdesi geldi

DENİZ DEMİR’İN KREDİ KARTI BORCU VE KREDİ BORCU HAKKINDA YASA TASARISI

Deniz Demir tarafınca hazırlanmış olan yasa tasarısı, borçlu olan kişilerin finansal sistem içerisine geri dönmesini kolaylaştırıyor. Kredi dosya affı olarak adı geçen program, salgın sebebi ile maddi problem yaşayan milyonlarca borçluyu önemli bir adım olarak görüyor.

Bu yasa tasarısı kredi kartları ya da kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe alınanları, kara listeye girenleri, iflaslı bulunan senetleri, kredi ve kredi kartında yapılan borçlanmaları konu ediniyor. Düzenleme içerisinde 1 Temmuz 2024 tarihine kadar  borçların tamamıyla kapanması ya da yeniden yapılandırma yapılması halinde Türkiye Bankalar Birliğinde Risk Merkezi tarafından riskli bulunann kayıtlarında silinme durumlarını içeriyor.

Bu yasa tasarısı borcu olan kişilere önemli bir fırsat sunuyor. Borçlarını ödeme ya da yeniden yapılandırılmasında zorluk yaşayan kişiler belirli olan tarihlere kadar durumunu çözer ya da kredi kayıtlarını sildirme durumları olabilir. Kanun reformunda özellikle 1 Ekim 2023 öncesinde ödenmeyen vatandaşları hedefine aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.