TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kredi kartı faizleri için son durum ne? Artacak mı?

Kredi kartı diğer kart türlerine göre daha çok tercih ediliyor. İnsanların çok büyük bir kısmı kredi kartı kullanıyor. Kredi kartlarında meydana gelen faizler ise bu konuda kafaları karıştırıyor. Ancak kredi kartlarında yapılacak olan düzenlemeler için tartışmalar sürmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 11:35
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kredi kartı faizleri için son durum ne? Artacak mı?

Kredi kartları ödeme kolaylığından dolayı sıkça tercih ediliyor. Bu konuyla ilgili yapılan kısa bir araştırmada geçen hafta yaklaşık olarak 213,7 Milyar dolar harcama yapıldığı bildirildi. Önceki hafta da ise 240,9 Milyar dolar harcama yapıldığı tespit edildi. Yapılan bu araştırmalar sonrasında harcamaların gittikçe arttığı ve ek önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Kredi kartı düzenlemeleri için ise beklentiler gittikçe arttı. Ayrıca bankacılık ve reel sektör yetkililerinden de açıklamalar gelmeye başladı. Peki, bu araştırmalar sonucunda TCMB faiz için nasıl bir yol izleyecek? Faizler artacak mı? İşte tüm detaylar..

kredi faizi

TCMB KREDİ KARTI FAİZİ İÇİN NASIL BİR YOL İZLEYECEK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yani TCMB faiz kararıyla ilgili 22 Şubat Perşembe günü açıklamada bulunacak. TCMB, Kasım ayından bugüne kadar bir faiz artışı gerçekleştirmedi. Ancak Ocak ayında 250 baz puanı artırarak artık faizlerde son noktaya gelindiğini açıklamıştı. Ocak ayında meydana gelen yüksek faiz oranından sonra kredi kartları için referans faiz oranı sabit tutulmuştu. Bu oranın ise 3,11 olduğu belirtildi. Bunların dışında TCMB kredi kartı için referans faiz oranları hakkında da açıklama yapacağı düşünülüyor. Bu konuda gözler TCMB’ye dönmüş durumda. TCMB başkanı Fatih Karahan ise, “Bu konuda birkaç fikrimiz var. Çalışmalar sürüyor.” açıklaması ile kredi kartlarında bir düzenleme yapılmasının gerektiğini belirtti.

kredi faizi

KAMU BANKALARI İNDİRİME Mİ GİTTİ?

Banka ve kredi kartları çok sık kullanılıyor. Çok sık tercih edilmesinden dolayı üç tane kamu bankası ise komisyon oranlarında indirime gitti. Yapılan bir araştırmaya göre 3,56 olan komisyon oranı 2,39’a düşürüldü. Ayrıca bu oran akaryakıt istasyonlarında yüzde 2,25’e çekildi. Pos makineleri ise aylık olan ücretlendirmeye yüzde 50 indirim uyguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.