TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk-İş açıkladı… Yoksulluk sınırı 40 bini geçti!

Türk-İş’in yaptığı yeni bir araştırma sonucuna göre; yoksulluk sınırı 40 bini geçti! Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise mevcut asgari ücretten kat ve kat fazla

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk-İş açıkladı… Yoksulluk sınırı 40 bini geçti!

Türk-İş'in, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek için her ay yaptığı ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’nın Ekim 2023 sonuçları açıklandı.

Araştırma sonucuna göre; Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 13 bin 684 TL’ye, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 44 bin 573,3 TL’ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 17 bin 803,3 TL’ye yükseldi.

GEÇTİĞİMİZ AYLARA GÖRE YÜZDE KAÇ ARTTI?

TÜRK-İŞ’in verilerine göre ‘mutfak enflasyonu’ndaki değişim Ekim 2023’te şu şekildedir; Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ‘gıda için’ yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 2,62 oranında gerçekleşti. On aylık değişim oranı ise yüzde 68,30 olarak tespit edildi. Son on iki ay itibariyle değişim oranı yüzde 84,29 oldu. On iki aylık ortalamalara göre değişim oranı ise yüzde 99,96 olarak hesaplandı.

Araştırmanın tamamına buradan erişebilirsiniz:

https://www.turkis.org.tr/turk-is-ekim-2023-aclik-ve-yoksulluk-siniri/

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Borsada devre kesmek nedir? Hisse neden devre keser?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.