TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nisan ayı enflasyon kararı açıklandı! 2024 TÜFE kararı ne oldu?

Nisan ayı TÜFE verilerini bekleyen vatandaşlar, enflasyon kararını sorguluyor. Kira artış oranı ve market alışverişlerine yansıyacak bu kararın nisan ayında ne ölçüde artacağı merak konusu. Piyasa katılımcıları anketi tamamlanarak nisan enflasyonuna ilişkin beklentiler netleşti. 2024 Nisan ayı enflasyon kararı açıklanması bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 11:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Nisan ayı enflasyon kararı açıklandı! 2024 TÜFE kararı ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşılan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Merkez Bankası tarafından belirlenen bu verilerle aylık ve yıllık TÜFE oranları belirleniyor. Her yılın sonunda ise yıl sonu TÜFE verileri açıklanıyor. Peki, Nisan ayı 2024 yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi nedir? İşte vatandaşlar tarafından merak edilen 2024 Nisan ayı enflasyon kararı...

2024 Nisan ayı enflasyon kararı açıklandı mı? 

TCMB, Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Ankete reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 68 katılımcı yanıt verdi. Katılımcıların cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki ankette yüzde 44,19 iken, bu dönemde yüzde 44,16 olarak kaydedildi.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise bir önceki ankette yüzde 36,70 iken, bu dönemde yüzde 35,17 olarak gerçekleşti. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı dönemlerde sırasıyla yüzde 22,67 ve yüzde 22,05 olarak belirlendi.

ENFLASYON KARARI

NİSAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

Kira artış oranları, normalde TÜFE verilerine göre hesaplanırken, hükümet tarafından getirilen bir uygulama ile yüzde 25 ile sınırlandırıldı.

Bu uygulamaya göre, 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında yenilenen kira sözleşmelerinde, kiracıya yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacak.

Ancak, yüzde 25'lik zam sınırı yalnızca konut kiraları için geçerli olacak. İşyeri kiraları için böyle bir sınırlama bulunmuyor.

2024 MART AYI ENFLASYON VERİLERİ NE OLDU?

Mart ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı.

Mart ayında enflasyon, aylık bazda %3,16 artış gösterdi. Yıllık bazda ise enflasyon %68,50 seviyesine yükseldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.