TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından yapılan açıklamaya göre, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı değiştirilmeyerek yüzde 45'te sabit bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 14:28
Kaynak: AA
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 45'te sabit bıraktı.

Fatih Karahan başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu toplantısı gerçekleştirilirken, Merkez Bankası 8 toplantı sonra faiz artırım sürecini sonlandırdı.

BEKLENTİ NEYDİ?

Yurt içinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarına odaklanılırken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, merkez bankasının politika faizini sabit bırakmasını bekliyordu. Ancak, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı yüzde 36,25 olarak belirlendi.

YILIN İLK FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Yılın ilk toplantısını yapan Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini beklentilere paralel olarak 250 baz puanlık bir artışla yüzde 45'e yükseltti. Merkez Bankası, dezenflasyonun sağlanması için gerekli olan parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.