TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konut Kredi Değer Oranları Değişiyor: BDDK Hangi Kararı Aldı? İşte Detaylar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre, konut kredi değer oranlarında değişikliğe gidildiği bilgisi yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2023 13:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konut Kredi Değer Oranları Değişiyor: BDDK Hangi Kararı Aldı? İşte Detaylar!

BDDK tarafından alınan karar göre, ev halkı içerisinde tapusu olup yeni bir konut alınacağı zaman evin değerine göre kredi değer oranı yüzde 75 daraltılacağı bilgisi verildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar ile ilgili daha kapsamlı bilgileri haberimizin devamında sizlerle birlikte....

BDDK konut kredilerinde geçerli yeni kararını açıkladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredileri ile alakalı önemli kararlar aldığını resmi internet sitesi üzerinden yayınlayarak, kamuoyuna duyurdu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)  tarafından alınan karar doğrultusunda yapılan açıklamayla ile birlikte, konut kredi değer oranlarında değişikliğe gidildiği bilgisi verildi. Bu durum da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)  tarafından alınan karar kapsamından elde edilen bilgilere göre, ev halkı içerisinde tapusu olup yeni bir konut alınacağı zaman evin değeri baz alınarak, 5 milyon TL değerinde olan herhangi bir konutu, ikinci tapulu konut olarak alacak olan kişilere evin değerinin yüzde 22,5’i kadar kredi kullandırılabilmesi için yapılandırma yapıldığı bilgisi verilerken, konut kredisi değer oranı baz alınarak yüzde 75 daraltılacağı bilgisi verildi.

BDDK kredi değer oranlarında değişikliğe gitti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) internet sitesi üzerinden konut kredi değer oranlarında değişikliğe gidildiği bilgisi verildi. BDDK tarafından yapılan açıklamadan edilen bilgilere göre, finansal istikrarın güçlendirilmek adına koordineli makro ihtiyati tedbirler dahilinde alınan karar doğrultusunda, ikinci ve daha sonrası konut alımlarında ev halkı içerisinde yaşayan eşinin ya da 18 yaş altındaki çocuklarının bulunduğu en az bir konutunun olması taktirde, konut kredisi değer oranı göre yüzde 75 daraltılacağı bilgisi verildi.

BDDK tarafından alınan karar kapsamından elde edilen bilgilere göre, 5 milyon TL değerindeki bir konutun, ikinci tapulu konut olarak alacak olan kişilere evin değerinin yüzde 22,5’i kadar kredi kullandırılabilmesi için yapılandırma yapıldığı bilgisi verildi.

İlk konut alımlarında, kredi değer oranlarında bir değişiklik olmayacağı konusunda bilgi veren, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), konut kredisi dahilinde, konut edinmeleri adına talep edilecek olan kredi ikamet amaçlı gayrimenkul ipoteği ile teminatlandırılan kredilere sermaye yeterliliği hesaplamasında bağlı olarak yüzde 35 risk ağırlığı yerine yüzde 150 risk ağırlığı uygulanacağı bilgisi verildi.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Maliye, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için hangi sektörleri radara aldı?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.