TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gram altın fiyatları 1000 TL birden uçuşa geçecek! İslam Memiş o tarihi işaret etti

Son 24 saat içinde değerinde yaklaşık 100 lira azalma gözlenen gram altın, şu anda piyasada 2500 lira seviyesinden alıcı buluyor. Finansal analist İslam Memiş, altın fiyatlarında önümüzdeki dönemde 1000 lira civarında bir dalgalanma beklentisi olduğunu belirtiyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 18:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gram altın fiyatları 1000 TL birden uçuşa geçecek! İslam Memiş o tarihi işaret etti

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, hisse senedi piyasası, Amerikan doları, Avro, altın ve gümüş fiyatları üzerine yorumlarda bulunarak, gram altın için Temmuz ayında beklenen değeri paylaştı. Memiş, piyasa dalgalanmalarından endişe eden yatırımcılara, altın yatırımlarında ‘yüzde 50’ kuralını benimsemelerini önerdi.

“Borsa İstanbul’da Dikkat Çeken Hareketlilik ve Döviz Kurlarındaki Beklentiler”

Borsa İstanbul, dünü 9645 puan seviyesinde tamamlarken, gün içerisinde 9831 puana kadar yükseliş gösterdiği halde, gün sonunda yaşanan düşüşle yatırımcıları şaşırttı. Finans analisti İslam Memiş’in haftalık değerlendirmelerinde belirttiği 9400-9800 puan aralığı, bu hafta yatırımcıların radarında olacak. Yaz ayları için 12 bin puanlık beklentisinde ise bir değişiklik bulunmayan Memiş, borsa yatırımcılarını dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Dolar ve euro kurlarında ise düşüşlerin ve yatay seyrin kalıcı olmadığını belirten Memiş, dövizle işlem yapanların dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Kendi öngörülerine göre doların oldukça ucuz olduğunu ve 40 lira seviyesini beklediğini ifade ediyor.

“Altın Piyasasında Dikkat Çekici Tahminler: İslam Memiş’ten Yatırımcılara Öneriler”

Altın piyasalarında son dönemde yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Finans analisti İslam Memiş, ons altın fiyatlarının şu anki 2331 dolar seviyesinden düşüş eğiliminde olduğunu ve 2300 doların altına inmesini beklediğini ifade etti. Memiş, yatırımcılara acele etmemeleri ve panik yapmamaları konusunda uyarılarda bulunurken, orta ve uzun vadede ons altın için 2600 ve 3000 dolar seviyelerini öngörüyor. Ayrıca, yıl sonuna kadar 3500 lira seviyesinin masada olduğunu belirtiyor. Gram altın yatırımcılarına da ons altını takip etmelerini tavsiye eden Memiş, serbest piyasada gram altının 2558 lira seviyesinde olduğunu ve yüzde 50 oranında alım yapmanın uygun olabileceğini söylüyor. Yatırımcıların bu hafta piyasalardaki fırsatları değerlendirmesi bekleniyor. Memiş konuya dair şu açıklamalarda bulunuyor:

“Ons altın için tahminlerini açıklayan İslam Memiş, “Ons altın tarafında şu anda 2331 dolar seviyesi var. 1 haftadır altın ve gümüşte düşüş beklediğim uyarılarım vardı. Ons tarafta düşüş beklediğimiz için dolarla beklediğimiz için biz dolar almayı tercih etmiştik. Ons tarafındaki düşüşle birlikte dolarla altın almak daha ucuz olacağı için 2300 dolar altına sarkmaları bekliyorduk. Bu düşüşler gerçekleşiyor. 2250 dolar var bunun aşağısında. Düşüş eğilimi devam ediyor. Korkan veya tedirgin olan varsa yüzde 50 alım yapabilir ama biraz daha beklemek isteyenler 2300 dolar altını bekleyebilir. Acele edilmemesi, panik yapılmaması konusunda uyarılarım vardı. Biz dolarla parite yaparak altın alımları yapacaktık, bu fırsatlar bu hafta geldi. Orta ve uzun vadede beklentide değişiklik yok. Ons altın tarafında önce 2600 ardından 3000 dolar seviyesinin göreceğiz. Yıl sonuna kadar da 3500 lira seviyesi masada durmaya devam ediyor. Burada bir düşüş ihtimali yok. 3000-3500 lira beklentim ons altında devam ediyor. Gram altın yatırımcısını ons altını takip edin diyerek uyarmıştım. 2300 dolar altına sarkınca, karşısındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa, oradan alımlarınızı yapabilirsiniz uyarılarım vardı. Serbest piyasalarda gram altın TL 2555 liraya kadar geriledi. Şu anda 2558 lira gram altın TL. Onstan negatif etkilenen gram altın yüzde 2.5’lik değer kaybı ile haftanın ilk işlem gününü tamamladı. Gram altın tarafında 2700 lira seviyesi 14 Nisan’da görülmüştü. Biz tatilde çok hissetmedik. Korkan, endişe duyan varsa yine yüzde 50 alım yapabilir. Bu risk yatırımcının kendisine ait.”

gram altın

“Altın ve Gümüş Piyasalarında Volatilite: Yatırımcılar için Stratejik Hamleler”

Altın ve gümüş piyasaları, İsrail-İran arasındaki gelişmelerin etkisiyle hareketli günler yaşıyor. Gram altın fiyatları, olası haber akışlarına bağlı olarak 2700 lira seviyelerine tekrar yükselebilirken, piyasada manipülasyon endişeleri de yatırımcıları tedirgin ediyor. Gram altın, 2700 liradan 2558 liraya kadar bir gerileme gösterdi. Finans uzmanları, risk yönetimi açısından yatırımların yüzde 50’sini kenara ayırarak, Temmuz ayına kadar beklemeyi öneriyor. Gümüş piyasasında ise ons başına 27.13 dolar seviyesinde bir değer kaybı yaşanırken, gram gümüş 28.39 lira seviyesinde işlem görüyor. Uzmanlar, bugünkü piyasa koşullarında gümüşün altına kıyasla daha avantajlı bir yatırım aracı olduğunu belirtiyor. Dolar cinsinden yatırım yapacaklar için gümüşün onsunda 26.50 dolarlık destek seviyesinin beklendiği ve gram gümüşün şu anki fiyatının cazip fırsatlar sunduğu ifade ediliyor. Memiş’in açıklamalarında,

“İsrail-İran tarafından farklı haber akışları gelirse burada fiyatları bir anda yine 2700 liraya fırlatabilir gram altında. Bir manipülasyon piyasası istiyorlardı ve bu gerçekleşti. Ha vurdular ha vuracaklar derken piyasada gergin bir bekleyiş var. 2700’den 2558 liraya kadar geriledi. Riski azaltmak için yüzde 50 alır kenara koyarım. Riskten kendimi arındırmış olurum. 3000 liraya kadar, temmuza kadar sesimi çıkarmadan beklerim.

Gümüşün onsu 27.13 dolarda. Yüzde 5.37’lik değer kaybı var. Gram gümüş 28 lira 39 kuruşta. Altın mı gümüş mü derseniz bugün, kesinlikle gümüş. Elimde 100 bin liram varsa, altın mı gümüş mü sorusunun cevabı yüzde 50 kesinlikle gümüş. İkişer liralık yükselişi beklemeye devam ediyoruz. Gümüşün onsunda 26.50 dolar destek seviyesini bekliyorum. Elimde dolar varsa çok güzel fırsatlar var. Gram gümüş de oldukça ucuz şu anda. 100 gram altın var diyelim, bunun 50 gramını parite üzerinden gümüşe çevirebilirim, bu da müthiş bir avantaj sunacaktır.” ifadeleri yer aldı.

NOT: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Bilgilendirme amaçlı aktarılmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.