TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknoloji devlerinden artan gelir: Alphabet temettü dağıtacak

Microsoft, Alphabet ve Intel gibi ABD'li teknoloji devlerinin gelirleri, ocak-mart döneminde arttı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 11:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
Teknoloji devlerinden artan gelir: Alphabet temettü dağıtacak

Microsoft, mali yılı ocak-mart dönemini 3. çeyrek olarak kabul ederek bilançosunu açıkladı. Bu dönemde şirketin geliri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17 artarak 61,9 milyar dolara ulaştı.

2023'ün ocak-mart döneminde Microsoft'un geliri 52,9 milyar dolardı. Aynı dönemde şirketin net karı ise yüzde 20 artarak 21,9 milyar dolara yükseldi.

Geçen yılın aynı döneminde net kar 18,3 milyar dolardı. Microsoft'un hisse başına karı da bu dönemde 2,45 dolardan 2,94 dolara yükseldi.

Alphabet temettü dağıtacak

ALPHABET TEMETTÜ DAĞITACAK

Google'ın ana şirketi Alphabet, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Bu dönemde şirketin geliri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15 artarak 80,5 milyar dolara yükseldi.

Alphabet, 2023'ün ilk çeyreğinde 69,8 milyar dolar gelir elde etmişti. Şirketin net karı ise ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artarak 23,7 milyar dolara çıktı. Alphabet, geçen yılın ilk çeyreğinde 15,1 milyar dolar net kar elde etmişti.

Şirketin hisse başına karı da geçen yılın ocak-mart dönemine kıyasla bu yılın aynı döneminde 1,89 dolara yükseldi. Alphabet, 10 Haziran 2024 itibarıyla hissedarlarına hisse başına 0,20 dolar nakit temettü dağıtacağını duyurdu. Şirket, yönetim kurulunun onayına tabi olarak üç ayda bir nakit temettü ödemeyi planladığını belirtti.

INTEL'İN FİNANSAL PERFORMANSI

Dünya devi mikroçip üreticisi Intel, 2023'ün ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bu dönemde şirketin geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 12,7 milyar dolar oldu.

Intel'in geçen yılın ocak-mart döneminde elde ettiği gelir ise 11,7 milyar dolardı. Şirket, yılın ilk çeyreğinde 437 milyon dolarlık net zarar açıkladı. Buna karşılık, Intel'in geçen yılın aynı döneminde bildirdiği zarar ise 2,8 milyar dolardı.

Mikroçip üreticisinin hisse başına düşen zararı ise bu dönemde 9 sent olarak kaydedildi. Geçen yılın ilk çeyreğinde ise hisse başına 66 sentlik bir zarar açıklanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.