TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fed faiz oranını değiştirmedi

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 21:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 21:38
Kaynak: AA
Fed faiz oranını değiştirmedi

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı vurgulanmıştır.

Açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitenin güçlü bir şekilde genişlediğine işaret ettiği belirtilmiştir.

İstihdam kazanımlarının güçlü olduğu ve işsizlik oranının düşük seviyelerde seyretmeye devam ettiği aktarılmıştır. Bununla birlikte, enflasyonun geçen yıl boyunca gerilediği ancak yüksek seviyelerde kalmaya devam ettiği ifade edilmiştir.

Açıklamada, maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 oranında enflasyon hedefine ulaşılmasının hedeflendiği vurgulanarak, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmaya yönelik risklerin daha iyi bir dengeye doğru ilerlediği görüşünün dile getirildiği ifade edilmiştir.

Açıklamada, ekonomik görünümün belirsiz olduğuna ve enflasyon risklerine karşı son derece dikkatli olunmaya devam edildiği vurgulanmıştır. Federal fon oranı hedef aralığının yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulmasına karar verildiği bildirilmiştir.

Fed'in art arda 5 toplantısında faiz oranında değişikliğe gitmediği belirtilmiştir. ABD'de yüksek enflasyonla mücadele kapsamında, 2022'de varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlayan Fed, Mart 2022'den bu yana toplam 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını toplam 525 baz puan artırmıştır.

Bankanın politika faizi, söz konusu artışlarla 2001'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkmıştı. Fed, son kararıyla politika faizini art arda 5 toplantıda değiştirmeyerek mevcut aralıkta sabit bıraktı. Banka, politika faizinde en son Temmuz 2023'te 25 baz puanlık artışa gitmişti.

ABD'de enflasyon, Haziran 2022'de yıllık bazda yüzde 9 ile 1981'den itibaren en yüksek seviyeyi görmesinin ardından son olarak şubat ayında yıllık bazda yüzde 3,2 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.