TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emlak vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak vergisi online nasıl ödenir?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri başladı. Arsa, arazi, ev ve işyeri sahipleri, Emlak Vergisi'nin ilk taksitini Mayıs ayının sonuna kadar ödemeleri gerekiyor. Peki, Emlak vergisi online nasıl ödenir?

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 11:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Emlak vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak vergisi online nasıl ödenir?

Emlak Vergisi'nin ikinci taksitinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs olduğunu vurgulayan uzmanlar, mükellefleri ceza almamaları için uyarıda bulundu. Verginin belirlenen süre içinde ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanacağını belirttiler. Vatandaşlar, online olarak ödemek istemesi üzerine Emlak vergisi online nasıl ödenir? Gibi sorularını arama motorlarına yöneltti. İşte emlak vergisi hakkında merak edilenler…

emlak vergisi

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi, ilgili belediyeye bireysel olarak gidilerek ödenebileceği gibi belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yöntemiyle de ödeme yapılabilmektedir.

EMLAK VERGİSİ ONLİNE NASIL ÖDENİR?

TC kimlik numarası ya da sicil numarası kullanılarak vergilere online ödemeler gerçekleştirilebilmektedir. Bunun yanı sıra, e-devlet üzerinden birçok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabilmektedir.

emlak vergisi

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDER?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde mülk sahibi olan her vatandaş, taşınmazlarına ilişkin emlak vergisini ödemekle yükümlüdür. Bu vergi, her yıl mayıs ve kasım aylarında olmak üzere iki dönemde tahsil edilir. Belediyeler, bina, arsa veya arazi gibi taşınmazlara ait bu vergilerin toplamaktan sorumludur.

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLMAK İÇİN NELER GEREKLİ?

Emlak vergisi muafiyet talebinde bulunmak için belirli belgelerin ilgili belediyelere iletilmesi gerekmektedir. Bu belgeler, başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Muafiyet talebinde bulunan kişilere göre gereken belgeler şu şekildedir:

  • Emekliler için emekli olduklarını gösteren belge ve tek evi olan emeklilerin emlak vergisi muafiyeti dilekçesi.
  • Engelliler için engelli kimlik kartı fotokopisi ve sağlık kurulu raporu.
  • Geliri olmayan kişiler için vergi muafiyeti olmadığını gösteren belge ve T.C. Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK gibi kurumlardan alınan aktif sigortasının olmadığını belirten belge.
  • Şehit ve gaziler için dul, yetim ya da gazi olduklarını gösteren belgeler.
  • Bu belgelerin yanı sıra, doldurulması zorunlu olan formlar eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve ıslak imza ile ilgili belediyelere teslim edilmelidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.