TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli Vatandaşların Dikkatine: Evinizi Kiraya Verdiyseniz Bu Haber Size

Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan kira geliri potansiyeline sahip konutların tespiti adına başlatılan çalışmalar dikkat çekmeye başlandı. Bu konutların kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önlenmesi adına yapılan çalışmalar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 12:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
Emekli Vatandaşların Dikkatine: Evinizi Kiraya Verdiyseniz Bu Haber Size

Maliye Bakanlığı tarafından kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi adına yapılan çalışmalar sonucunda konutlara tebligat gönderilmeye başlandığı görülüyor.

Vergi dairelerince bu konutlara gönderilen tebligatlar ile Maliye Bakanlığı, başlatmış olduğu çalışmaların amacına ulaşma sürecine titizlikle devam ediyor.

Mersin’de de görülen bu gelişmelerde Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, kiraya verilmiş konutlara sahip olan mal/mülk sahibi vatandaşların vermeleri gereken gelir beyannamelerini Mart ayı itibariyle verdiğini ifade etti.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat

KONUT SAHİBİ OLAN EMEKLİLER DİKKAT

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat’ın yapmış olduğu bilgilendirmeye göre, Maliye Bakanlığının daha önce yapmış olduğu açıklama kapsamında Mersin ilinde de genel anlamda söz konusu tebligatların adreslere ulaşmaya başladığı görülüyor.

Adreslerine ulaşan tebligatlar sonucunda, söz konusu vatandaşların Maliye Bakanlığı tarafından yapılan denetlemeler amacıyla Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Denetim Koordinasyon Müdürlüğüne gitmelerinin beklendiği ve bu şekilde kiracı vatandaşlara söz konusu ikamette kaç yıldır yaşıyor oldukları, kira miktarlarının kaç TL olduğu, mevcut kira artışı miktarını ve bununla birlikte yapıyor oldukları kira ödemelerini nasıl şekillerde, nereden yaptıkları araştırılıp soruluyor.

kira geliri

Sürecin Vatandaşlar Tarafından Doğru Bir Şekilde Gerçekleşmesi İçin;

Devlet yararı için vatandaşların ödedikleri vergilerin öneminin altını çizen Mehmet Sinan Canpolat, mülk sahiplerinin kirada olan konutları hakkında herhangi bir şekilde bir cezai uygulamaya tabii tutulmaları için yapmaları gereken şeyin söz konusu kira gelir vergisi beyannamesinin zamanında verilmesine bağlı olduğunu belirtti. Canpolat, emeklilerin bazı vergi durumlarından muaf olmalarına dikkat çekmekle birlikte bu konuda böyle bir muafiyetin de bulunmadığını bu sebeple oldukça dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Söz konusu konuya gereken önemin verilmesinin altını çizen Canpolat, devletin bu konuda oldukça dikkatli ve özenli çalıştığını ve vatandaşların doğru zamanda işlemleri yapılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.