TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomist Nural’dan yeni kitap: Baykuşun Gör Dediği

Vadeli piyasaların hayatın tam ortasında olduğunu kaydeden Finansal Piyasalar Uzmanı Irmak Nural, yeni kitabını tanıttı: “Kitabımın odak noktası tam da burası…”

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ekonomist Nural’dan yeni kitap: Baykuşun Gör Dediği

Finansal Piyasalar Uzmanı Irmak Nural, İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına konuk oldu. Raflarda yerini alan ‘Baykuşun Gör Dediği’ kitabını tanıtan Nural, “Bir yatırımın yüzde 50’si bilgi ve zamanlama ise yüzde 50’sini psikoloji oluşturuyor. Panik olduğunuz zaman zarar edersiniz. Bu anlamda kitabım bu kesime bir rehber olma amacı güdüyor” mesajını verdi.

Jeramy Rifkin’in bir sözünden yola çıkarak bu kitabı yazmaya karar verdiğini ifade eden Nural, “Rifkin, ‘Bilgi, kolektif refah için paylaşılan sorumlulukların ifadesidir’ der. Ben de bu sorumlulukla yazdım bu kitabı. Dünya finans piyasalarının büyük bölümünü vadeli piyasalar oluştururken ülkemizde vadeli finans piyasaları konusunda yeterince bilginin olmadığını görüyorum. Oysaki vadeli piyasalar hayatın tam ortasında. Kitabımın odak noktası tam da burası” diye konuştu.

ekonomist

PANİK OLDUĞUNUZ ZAMAN ZARAR EDERSİNİZ

‘Baykuşun Gör Dediği’ kitabının çözüm odaklı bir kitap olduğunu belirten Nural, “Büyük yatırımcılar piyasalarda işlem yaparken kendilerini koruyacak önlemler alıyorlar. Mesela swap işlemleri yapıyorlar, hedge ediyorlar. Ama KOBİ’ler, küçük kuruluşlar, küçük yatırımcılar kendilerini koruyamıyor, risk yönetimini yapamıyorlar. Bir yatırımın yüzde 50’si bilgi ve zamanlama ise yüzde 50’sini psikoloji oluşturuyor. Panik olduğunuz zaman zarar edersiniz. Bu anlamda kitabım bu kesime bir rehber olma amacı güdüyor” dedi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cumhurbaşkanı Erdoğan 12’inci 5 yıllık kalkınma planını açıkladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.