TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

E- ticarette Ramazan Bayramı etkisi

Bayram alışverişiyle canlanan e-ticaret sektöründe, bu bayramın toplamda 200-300 milyar lira arasında satış yapması öngörülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 14:05
Kaynak: AA
E- ticarette Ramazan Bayramı etkisi

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde çeşitli sektörlerde canlılık yaşanırken, e-ticaret sektörü de bu hareketliliğin sevinçli paydaşları arasında yer alıyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, Ramazan ayı ve bayram alışverişlerinin internet üzerinden yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Tüketicilerin çevrim içi alışveriş alışkanlıklarının artması ve bayram öncesinde düzenlenen kampanyaların etkisiyle, bu bayram döneminde e-ticaretin öncelikli tercihler arasında olmasını beklediklerini ifade eden Çevikoğlu, şunları dile getirdi:

"Özellikle bayram özelinde markaların ve e-pazar yerlerinin düzenlediği kampanyalarla birlikte alışverişlerde yüzde 30'lara varan bir artış gözlemliyoruz. Bayram için gıda alışverişi, tatlı malzemeleri, çikolata, şeker, kahve gibi ürünler ile giyim ve ayakkabı gibi kategoriler, en çok talep gören ürünler arasında yer alıyor. Aynı zamanda bayram tatili nedeniyle insanların şehir dışına çıkma eğilimi göstermesi, yaz lastiği ve seyahat rezervasyonları gibi ürün kategorilerinde de artışa neden oluyor. Bu dönemde hemen hemen tüm ürün gruplarında yüzde 25-30 arasında indirimler yapılıyor. Ramazan Bayramı sürecinde 200-300 milyarlık bir satış hacmi öngörüyoruz."

"Bu bayramda ortalama sepet tutarının 750 TL olması bekleniyor" diyen Çevikoğlu, tüketicilere bayram alışverişleri yaparken bazı önerilerde bulundu.

Çevikoğlu, şunları belirtti: "Sektörümüzde yeni bir yönetmelik, e-ticaret şirketlerinin keyfi olarak indirim yapmalarına izin vermiyor. Buna göre, son 30 gün içinde satılan ürünlerin fiyatlarının altında indirim yapılması gerekiyor. Yani, örneğin 100 TL'lik bir ürünün fiyatı önce 300 TL'ye çıkarılamaz ve ardından yüzde 80 indirimle satılamaz. Bu kurala uymayan şirketler ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilir, bu nedenle tüketicilerin bu dönemde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceklerini belirtmek isterim. Ayrıca, tüketicilere alışverişlerinde 'Güven Damgası' olan siteleri tercih etmelerini öneririm."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.