TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Destek Ödemeleri Kapıda: Aile başı 3500 TL

Hane başına yapılması beklenen destek ödemeleri hakkındaki gelişmeler vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 11:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Destek Ödemeleri Kapıda: Aile başı 3500 TL

Zorlaşan hayat şartları ve enflasyonun getirdiği sıkıntılar dolayısı ile çeşitli hallerde devlet tarafından hane başına yapılan destekler hakkında gün geçtikçe gelişmeler yaşanıyor. Mevcut soğuk kış günleri dolayısı ile zor günler geçiren vatandaşa doğalgaz faturası ile yardım yapılıyor.

doğalgaz desteği

DEVLETTEN ZORLUK YAŞAYAN AİLELERE DOĞALGAZ DESTEĞİ

Soğuk kış günlerinde yaşam zorlaşıyor, evler ısınamıyor. Evlerini ısıtmak isteyen vatandaşlar, doğalgaz faturası endişesi ile zor günler yaşıyor. Zor şartlar içerisinde bunalan vatandaşa devletten doğalgaz yardımı geldi.

Ekonomik sıkıntı içerisinde olan ailelere doğalgaz desteği adlı yardım ile 3500 TL’ye varan yardım ödemeleri devlet tarafından yapılıyor.

Dar bir gelire sahip ve temel ihtiyaçlarını gidermede sıkıntılar yaşayan ailelere devlet tarafından uzatılan yardım eli hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak isteyen vatandaşlar, yardım kapsamı ayrıntılarını araştırıyor.

doğalgaz desteği

YARDIM KAPSAMINA NASIL ULAŞABİLİRİM?

Dar gelirli olup devlet tarafından yapılan doğalgaz faturası yardım desteğini almak isteyen vatandaşların öncelikle E-Devlet üzerinden bir başvuru gerçekleştirmeleri gerekiyor. Yaptıkları başvurusu onaylanan aileler, PTT aracılığı ile yardım desteğine kavuşuyorlar.

E-Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylanan vatandaşlar, en yakın PTT adresine gidip 3500 TL civarında bir yardım desteği alıyorlar. Bununla birlikte eğer 900-2 bin 500 TL miktarında ödenmiş olan bir doğalgaz desteği var ise, bunun 1500-3 bin 500 Türk Lirasına yükseltildiği bilgilendirmesi veriliyor.

E-Devlet Üzerinden Doğalgaz Desteği Başvurusu Yapmak İsteyenler İçin;

Eğer siz de doğalgaz desteği başvurusu yapmak istiyorsanız öncelikle E-Devlet sisteminize TC Kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte giriş yapmalı, ardından E-Devlet sistemi içerisindeki Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına girişinizi gerçekleştirerek kimliklerinizi doğrulatabilir ve başvurularınızı bu şekilde iletebilirsiniz.

DOĞALGAZ DESTEK YARDIM ÜCRETİNE NEREDEN ULAŞABİLİRİM?

Başvurusu onaylanıp devlet tarafından doğalgaz destek yardımından faydalanacak vatandaşların doğalgaz yardımları, PTT üzerinden kendilerine ulaşılacak olup sahip oldukları PTT kartlarına yansıyacaktır.

Doğalgaz destek parasına ulaşmak isteyen vatandaşlar, PTT şubelerine gittiklerinde doğalgaz faturalarını ibraz etme yoluyla yardımdan faydalanabileceklerdir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.