TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borsa bugün günü düşüşle bitirdi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,08 değer kaybederek günü 4.795,61 puandan tamamladı. Holding endeksi yüzde 1,42 değer kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 16:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Borsa bugün günü düşüşle bitirdi

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 52,40 puan azalırken, toplam işlem hacmi 77,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.
Bankacılık endeksi yüzde 1,90 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 1,42 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran bankacılık, en çok gerileyen ise yüzde 4,05 ile inşaat oldu.
Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de devam eden borç limiti krizi ve para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yön arayışının sürdüğünü ifade etti.
Haftaya yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) finansal istikrar raporu, TCMB piyasa katılımcıları anketi, bütçe dengesi, konut satışlarının izleneceğini belirten analistler, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları, ABD'de sanayi üretimi, perakende satışlar, Avro Bölgesinde ve Japonya'da büyüme ve enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktardı.
Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.900 ve 5.000 seviyelerinin direnç, 4.750 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.