TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belgeleri imzalamadan artık 10 defa düşünün! Bir anda kapı önüne koyulabilirsiniz

Milyonlarca kiracıyı etkiliyor. Tahliye sözleşmelerini imzalarken dikkatli olun. Ankaralı ev sahibi F.T., kiracı KY'yi tahliye etmek amacıyla tahliye davası açtı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 18:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Belgeleri imzalamadan artık 10 defa düşünün! Bir anda kapı önüne koyulabilirsiniz

F.T. kiralama sözleşmesinde imzalanan tahliye yükümlülüğüne dayanarak kiracısı K.Y.’yi evden çıkarabilmek adına mahkemenin yolunu tuttu. Ancak K.Y. taahhüt yazısının kendisi tarafından imzalandığını ancak daha sonra mal sahibi tarafından ilaveler yapıldığını ileri sürerek davanın reddi için talepte bulundu.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi kararında, davalı tarafta olan kiracının imzaladığı boş taahhütnamedeki imzanın, ev sahibi olan kişinin tahliye tarihini belirleme hakkı vereceği ve bunun kabul edilme yönünde gereklilik olduğu belirtildi. Ayrıca, taahhüdün kiralanan varlığın tesliminden önce veya daha sonra tamamlandığı tarihten önce yapıldığını ispat yükümlülüğünün ise kiracıda olduğu kabul edildi.

kira sözleşmesi

Avukat Senem Yılmazel, konuya ilişkin açıklamasında tahliye davalarının arttığını belirtti ve Yargıtay’ın bu konuda sağlam temellere dayanan içtihat oluşturduğunu aktardı. Yılmazel’e göre tahliye taahhüdü, kira sözleşmesiyle aynı tarihe sahipse batıl oluyor.

Yılmazerl ayrıca, boş taahhütün malik lehine olduğunu, Yargıtay’ın bu konu hakkında net bir karar verdiğini söyledi.

Kira artışlarının kiracı koruma maddesi olarak yüzde 25 oranıyla sınırlı olduğunu belirten Yılmazel, konuşmasınun devamında ev sahiplerinin kira sözleşmesine göre kirayı ayarlamak veya belirlemek için yasal yollara başvurabileceğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.