TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beklenen Açıklama Geldi: Emekliye 8500 TL Ödeme Müjdesi!

Emeklilere Mart ayında verilecek olan ek ödemelerin, 8500 TL civarında olacağı sonunda açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 14:34
Kaynak: HABER MERKEZİ
Beklenen Açıklama Geldi: Emekliye 8500 TL Ödeme Müjdesi!

Ek ödeme kararı uzun zamandır emekliler tarafından bekleniyordu. SGK, memur ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren ek ödemeler hakkındaki karar sonunda açıklandı. Emeklilere verilmesi planlanan ek ödemelerin Mart ayında gerçekleşeceği ve 8500 TL civarında olacağı açıklaması sonunda geldi.

Emeklilerin Bekleyişi Bitiyor: Ek Ödemeler Mart Ayında Olacak

Maaş zammının 2024 yılı itibarı ile yüzde 52 oranında gerçekleşen Bağ-Kur, SSK ve memur emeklilerinin taban maaş ücretleri 10 bin Türk Lirası şeklinde belirlenmişti. Bunun yanında, 2024 Ocak ayının enflasyon oranının yüzde 6,4 şeklinde açıklanması ile SGK, Bağ-Kur ve memur emeklileri henüz maaşlarını kullanamadan maaşlarının değer kaybetmesi durumu ile karşı karşıya kaldılar.

emekli maaşı

Vatandaşlar, maaşlarına zam yapılmış olmasına rağmen 2024 yılının ilk ayı itibarıyla 1.400 Türk Lirası civarında bir değer kaybı yaşamış olarak, mağdur duruma düşmüşlerdi. Bu sebeple, memur emeklileri tarafından ödenmesi planlanan ek ödemelere verilen önemin arttığı görüldü.

Giderek daha pahalı hale gelen ve zorlaşan hayat şartları ile başa çıkmaya çalışan emekli vatandaşlar, ek ödemelerin Mart ayında gerçekleşeceğine dair yapılmış olan açıklama ile büyük mutluluk yaşadı.

Emeklilere Yapılacak Ek Ödemeler Nasıl Olacak?

2024 yılı itibariyle emekli maaşına yapılan zamlarla birlikte ödenmesi planlanan ek ödemelere de zam uygulaması yapıldı. Söz konusu mevcut şartlar sebebi ile maddi stres ve zorluk yaşayan emekli vatandaşlar, zam haberi ile müjde almış kadar oldular. Bununla birlikte yapılan açıklamalar da emekli vatandaşın içinin rahatlamasına vesile oldu.

emekli maaşı

Yapılacak olan bayram ikramiyeleri hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne kadar miktarda olacağına dair araştırma içerisindeler. Ramazan Bayramı Bayram İkramiyesinin 3 Bin TL, Kurban Bayramı ikramiyesinin de 3 Bin TL olacağı kararlaştırıldı. Bayram ikramiyesi, toplam miktar olarak vatandaşların cebine 6 Bin TL sağlamış olacak.

Bununla birlikte yapılan zamlar sebebi ile çeşitli bankaların da promosyon ödeme miktarlarını arttırdıkları görülmekte. Garanti Bankası, değişiklik göstermekle birlikte promosyon ödemelerini zamla doğru orantılı olarak 10.000 TL’ye kadar yükselttiğini açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.