TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asgari ücrette zam iddiası: Asgari ücrete ikinci zam mı geliyor?

Asgari ücrete ikinci zam tartışmaları bu yıl erken başladı. Yılın ilk iki ayında enflasyonun beklentileri aşan performansı asgari ücrete zam tartışmalarını gündeme getirdi. Vatandaşlar asgari ücrete ikinci zam mı geliyor sorusunu arama motorlarında araştırmaya başladı. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 12:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Asgari ücrette zam iddiası: Asgari ücrete ikinci zam mı geliyor?

Asgari ücretteki zam tartışmaları erken bir aşamada başladı. Ocak ayında yüzde 6,7, şubat ayında ise yüzde 4,53 artan aylık enflasyon, asgari ücretin yılın ilk iki ayında yüzde 11,23 oranında erimesine neden oldu. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 36 olarak açıklanmıştı, bu durumda asgari ücrete yapılacak tek zam konusunda kamuoyunda belirsizlik oluştu. Bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağı açıklamalarına rağmen "asgari ücrete ikinci zam gelir mi?" sorusu gündemdeki yerini aldı.

asgari ücret zam

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM MI GELİYOR?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretle ilgili soruya verdiği yanıtta, nisan ayının ortalarından itibaren çalışmalara başlanabileceğini ifade etti. Akbaşoğlu, "Bu tarihten itibaren konuyu müzakere edeceğiz. Haziran sonu ya da temmuz başı gibi, emeklilerimiz başta olmak üzere tüm çalışanlarımızı ilgilendiren daha iyileştirici ve alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız ve ilgili düzenlemeleri gerçekleştireceğiz." dedi.

Ocak ayında yüzde 49 zamla 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya yükseltilen asgari ücret, 2022 ve 2023 yıllarında iki kez artış almıştı. Ancak 2024 yılı için tek bir zam öngörüldüğü belirtilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.