TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 avukat maaşları : Avukat maaşı ne kadar? Serbest avukat maaşları ne kadar?

Hukuk alanında faaliyet gösteren avukatlar, serbest olarak ya da bir kuruma bağlı olarak bireyleri temsil ederler. Serbest avukat maaşları, hizmet verdikleri kuruma göre değişiklik gösterir. Özel sektörde çalışan avukatların maaşları ile devlette görev yapan avukatların maaşları arasında farklılık bulunmaktadır. Peki, Avukat maaşı ne kadar? Serbest avukat maaşları ne kadar? İşte merak edilen Avukat maaşları 2024…

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 11:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 avukat maaşları : Avukat maaşı ne kadar? Serbest avukat maaşları ne kadar?

Ocak 2024'te güncellenen avukat maaşlarına ilişkin bilgiler geçtiğimiz ay açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayına ait enflasyon rakamlarını 3 Ocak Çarşamba günü kamuoyuyla paylaştı. Bu verilere göre, memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Bu habere göre avukatlar, Avukat maaşı ne kadar? Stajyer avukat maaşı ne kadar? gibi soruları arama motorlarına yöneltmeye devam ediyor. İşte 2024 avukat maaşları

2024 avukat maaşları

DEVLET AVUKAT MAAŞLARI NE KADAR?

Avukatlar, devlet, özel sektör veya serbest olarak çalışma opsiyonlarına sahip olduklarından dolayı maaşları da bu duruma göre değişiklik gösterir. Özellikle özel sektördeki maaş politikalarının farklılıklar göstermesi, avukat maaşlarında da çeşitliliğe sebep olabilir. Devlet kurumunda görev yapan bir avukatın 2024 yılında alacağı aylık maaş ise 47.106 TL'dir.

2024 avukat maaşları

STAJYER AVUKAT MAAŞI

Avukatlık stajı sürecinde, herhangi bir kanun maddesinin veya yönetmeliğin açıkça ücret ödemesine dair bir düzenleme içermemesi durumu söz konusudur. Bu bağlamda, henüz mezun olmuş adaylar, avukatlık stajlarını yaptıkları pratisyen avukatlar tarafından harçlık veya Türkiye Barolar Birliği tarafından sağlanan krediler şeklinde ödemeler alabilmektedir.

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK AVUKAT MAAŞI NE KADAR?

Avukat maaşları, çalışılan kuruma, meslekte geçirilen süreye ve özel sektördeki maaş politikalarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Kamuda görev yapan avukatın (1/4) maaşı belirlenen bir oranla 47.106 TL olarak hesaplanmaktadır. Ancak özel kurumlarda maaş politikasının farklı olması, bu oranın değişiklik gösterebileceği anlamına gelmektedir.

Avukatların maaşlarını etkileyen faktörler arasında meslekte geçirilen süre, derece ve kademe gibi unsurlar da bulunmaktadır. Özel sektördeki maaş politikalarının birbirinden farklı olması nedeniyle kesin bir oran belirtmek mümkün değildir. Bu nedenle, özel sektörde çalışan bir avukatın maaşı, genellikle 80-90 bin TL gibi çeşitli rakamlara ulaşabilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.