TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Klinik destek elemanı nedir? Klinik destek elemanı maaşları ne kadar?

Sağlık sektöründe önemli bir rol oynayan mesleklerden biri olan klinik destek elemanı mesleği, Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin kişilik sürekli işçi alımı duyurusuyla gündeme geldi. Peki klinik destek elemanı nedir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 16:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Klinik destek elemanı nedir? Klinik destek elemanı maaşları ne kadar?

Sağlık sektöründe önemli bir rol oynayan mesleklerden biri olan klinik destek elemanı mesleği ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki klinik destek elemanı nedir? İşte detaylar...

Sağlık kurumlarında, özellikle hastaneler, laboratuvarlar, tıp merkezleri ve poliklinikler gibi yerlerde görev yapan klinik destek elemanı, son Sağlık Bakanlığı'nın personel alımı ilanıyla gündeme geldi. Klinik destek elemanı, genellikle temizlik, hasta taşıma, yatakhane düzeni gibi destekleyici görevleri üstlenen kişidir. Hastanelerde ve sağlık merkezlerinde çalışabilirler.

KLİNİK DESTEK ELEMANI NEDİR?

Klinik destek elemanları, hasta karşılamadan kayıt işlemlerine kadar bir dizi önemli görevi üstlenerek, hastaların sağlık deneyimini daha etkin hale getiriyorlar. Hastaları doğru bir şekilde yönlendirme ve ihtiyaçlarına uygun hizmetleri almalarını sağlama, klinik destek elemanlarının öncelikli sorumlulukları arasında yer alıyor. Aynı zamanda, sağlık kayıtlarının düzenlenmesi, güncellenmesi ve belgelenmesi gibi dökümantasyon işlemlerini de titizlikle gerçekleştiriyorlar.

2024 KLİNİK DESTEK ELEMANI MAAŞLARI NE KADAR?

Klinik destek elemanı olarak çalışanlar, 2024 yılı itibarıyla en düşük 19 bin 800 lira ile en yüksek 47 bin 500 lira arasında maaş almaktadır. Ortalama maaş ise 24 bin 700 lira olarak belirlenmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.