TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÖK Üstün Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Yükseköğretim Kurulu tarafından her yıl geleneksel olarak verilen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreninde sahiplerini buldu

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Ege Ajans
YÖK Üstün Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Yükseköğretim Kurulu tarafından her yıl geleneksel olarak verilen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreninde sahiplerini buldu. “Bireysel, Kurumsal, Özel Alan ve Özel” olmak üzere dört başlıkta verilen “YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında Ege Üniversitesi ile EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Doğanay, Özel Alan kategorisinde Milli Yenilik Ödülüne layık görüldü. Ödül Beratını ve Plaketini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve Doç. Dr. Özkan Doğanay, sevinçlerini senato toplantısında Ege Üniversitesi senato üyeleri ile paylaştı.

“Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanıyoruz”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni akademik yıla başladığımız bu dönemde bir yandan Cumhuriyetimizin 100. Yılına ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanırken diğer yandan da tam akredite öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak tüm alanlarda standartlarımızı uluslararası düzeye yükseltmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Oluşturduğumuz kalite odaklı yönetim anlayışımızın,  Ege Modeli diye adlandırdığımız üniversite-sektör iş birliği modelimizin, lisans ve lisansüstü öğrencilerimize araştırma yetkinliği kazandırmak amacıyla kurduğumuz Araştırma Odaklı Merkezimizin,  güçlendirdiğimiz laboratuvar altyapımızın, EBİLTEM ve Ege Teknoparkımızın somut çıktılarını almayı sürdürüyoruz. Oluşturarak sürdürülebilir hale getirdiğimiz bilim ekosistemimizin neticesinde ‘araştırma üniversitesi’ etiketi almamız, hayata geçirilen öğrenci odaklı uygulamalar sonucunda ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’ unvanını alan ilk ve tek üniversite olmamız, kalite odaklı ve akademik performansa dayalı yönetim anlayışı neticesinde ulaşılan ‘beş yıllık tam kurumsal akreditasyon’ statüsü almamız gibi çalışmalarımızın sonucunda üniversitemize YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında Milli Yenilik Ödülü verildi. Ayrıca Akciğer hastalıkları üzerinde özgün ve yenilikçi araştırmalar yürüten Sağlık Bilimleri Enstitümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Doğanay'ın projesi de  Milli Yenilik Ödülü almaya hak kazandı” diye konuştu.

YÖK Üstün Başarı Ödülü (3)

“Başarımız tüm Ege Üniversitesi ailesine aittir”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ödüllerimizi YÖK 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreninde akademi dünyasının huzurunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldık.  Büyük bir gururla aldığımız bu ödülleri bugün üniversitemizin en üst akademik organı ile senato üyelerimizle, sizlerle paylaşıyoruz. Bu gurur, öğrencisinden akademisyenine idari çalışanından dekanına tüm Ege Üniversitesi ailesine aittir. Bu başarı yeni akademik yıla büyük bir heyecanla ve motivasyonla başlamanın kıvılcımıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız ve Türkiye Yüzyılı hedefine odaklandığımız yeni akademik yılda da üniversitemiz mensupları ile birlikte yenilikçi projelere imza atacak, paydaşlarımızla nitelikli işbirlikleri yapmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz olan gençlerimizi vatana ve millete faydalı, milli ve manevi değerlerine gönülden bağlı, sorumluluk bilinci yüksek bireyler olarak yetiştirmeyi sürdüreceğiz. Üniversitemizin dünyanın saygın üniversiteler arasındaki yerini alması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz, paydaşlarımızla; üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için durmadan duraksamadan göreve başladığımız ilk günkü heyecan ile canla başla çalışacağız. Bu vesile ile bir kez daha Üniversitemizin her daim yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar'a şükranlarımı sunuyorum. Başarı basamaklarını beraber çıktığımız tüm öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

YÖK Üstün Başarı Ödülü (1)

“Dünyada ilk olacak bir MR cihazını bilime kazandıracağız”

Projesi ile “Milli Yenilik” ödülüne layık görülen Doç. Dr. Özkan Doğanay, “Öncelikle bu ödüle bizleri layık gören devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. 2019’da Ege Üniversitesine katıldım. Rektör hocamız Prof. Dr. Necdet Budak, beni Ege Üniversitesine davet etti. Kendisine minnettar oldum. Güzel bir ekip kurduk. Hocalarımızın destekleri oldu. Çok çalıştık. Projelere başvurduk. Uluslararası yayınlar yaptık. Sanayi iş birlikleri gerçekleştirdik. Teknoparkta kurduğumuz şirket ile geliştirdiğimiz ürünleri patentleştirdik. Covid ile ilgili çalışmalar yaptık. Ödüllü projemizde, sadece Türkiye’de değil, dünyada da ilk olacak bir MR cihazını bilimin hizmetine kazandıracağız” diye konuştu.

Senato toplantısı kapsamında ayrıca EÜTF Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Yalman, EÜ Tıp Fakültesinin, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının “Anchor Center-Collaborative Center (Destek Merkezi- İşbirliği Merkezi)” olma başarısı gösteren Avrupa’daki tek kurum olması ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından yakalanan başarıyı kutlamak adına pasta kesimi gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “YÖK Üstün Başarı Ödülü” belgesini Ege Üniversitesinin diğer başarılarının da yer aldığı duvara astı.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi kongre için gün sayıyor

Kaynak: Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.