TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! YKS ek tercih kayıtları ne zaman?

2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden açıklandı. YKS ek yerleştirme sonuçlarına nereden ulaşabilirsiniz, işte detayları...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! YKS ek tercih kayıtları ne zaman?

İlk tercihlerinden istedikleri okullara yerleşemeyen adayların şanslarını bir kez daha denedikleri ek tercih sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrilmişti. Beklenen gün geldi, YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesi üzerinden ilan edildi. YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıtlanma hakkı kazanan adaylar 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Elektronik kayıtlar ise 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılabilecek olup, kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmekte. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaklar.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve adaylara özel oluşturulan şifre ile giriş yaparak ulaşabilirsiniz.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandı

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.