TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler dijital dünyaya hazırlıyor

Kuşadası Belediyesi tarafından ileri teknoloji ve girişimcilik eğitimleri vermek amacıyla açılan İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi’nde atölye çalışmaları devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Öğrenciler dijital dünyaya hazırlıyor

Kuşadası Belediyesi tarafından tahsis edilen servis aracı ile Umurlu Mahallesi’nden Kuşadası’na gelen öğrenciler, İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi’nde ilk olarak Stratch eğitimine katıldı. Çalışmada, merkezin gönüllü eğitmeni Deniz Çetinkaya tarafından öğrencilere düşünme becerileri ile algoritma ve kodlamanın temel ilkeleri anlatıldı. Dijital Macera atölyesinde ise öğrenciler, proje yöneticisi Burcu Kanbal ve uzman eğitmenler eşliğinde önce dört kişilik gruplara ayrıldı. Ardından oyun kartlarından çıkan semboller ile dijital dünyada nasıl güvenli bir şekilde hareket edebileceklerini öğrendi. Öğrenciler son bölümde ise VR atölyesine katılıp, sanal gerçeklik deneyimi yaşadı.

ogrenciler-dijital-dunyaya-hazirliyor (2) 

İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi, gençlerin gelişen internet dünyası ve buna bağlı olarak ortaya çıkan mesleklere kolay uyum sağlayabilmesi amacıyla halka açık ve ücretsiz şekilde sunduğu eğitim ve atölyeler ile gençlerin ufkunu açıyor. Dijital dünyaya karşı öğrencileri bilinçlendiren İstasyon Kuşadası, rahat ve konforlu çalışma ortamı ile de beğeni topluyor. Sınırlı sayıda katılım sağlanan etkinlik ve atölyelerle ilgili tüm bilgilere İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi’nin resmi internet sitesi olan ‘kusadasiistasyon.org’ üzerinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Okullarda ilk dönem birinci sınav tarihlerinde değişiklik

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.