TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İEÜ'den eğitim odaklı iş birliği

İEÜ, rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren, Amerika Birleşik Devletleri merkezli türbin kanat üreticisi TPI Composites ile iş birliği gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2023 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İEÜ'den eğitim odaklı iş birliği

Türkiye’de, üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüsİzmir’in kurucusu olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde, öğrencilerin eğitim olanaklarını geliştirmek için yapılan iş birliklerine bir yenisi daha eklendi. İEÜ Meslek Yüksekokulu, rüzgar enerjisinin yaygınlaşması konusunda önemli rol üstlenen TPI Composites ile iş birliği geliştirerek öğrencilerin mezun olmadan önce iş dünyasını tanımasının da önünü açtı.

ÜNİVERSİTE

YENİ DERS AÇILIYOR

TPI Composites bünyesinde görev yapan uzman isimler, İEÜ Meslek Yüksekokulu’nda bu yıl ilk kez açılacak ‘Alternatif Enerji ve Kompozit Malzemeler’ dersine konuk olarak bilgilerini öğrencilerle paylaşacak. İEÜ’lü gençler, sektör deneyimine sahip isimlerle tanışacak, sektörün ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda kendisini geliştirecek. TPI Composites ise, ihtiyaç duyduğu konularda İEÜ’lü isimlerden akademik danışmanlık, kurum içi eğitim ve organizasyon süreçlerinde destek alabilecek. Staj süreçlerinde de öncelik sahibi olacak İzmir Ekonomili gençler, yaşıtları arasında bir adım öne çıkacak.

ÜNİİ

EĞİTİM STRATEJİLERİNİ GÜNCELLİYORUZ

İEÜ ile TPI Composites arasındaki protokol, Rektör Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ile TPI Composites İnsan Kaynakları Direktörü Serhan Sayiner tarafından imzalandı. İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, Sürdürülebilir Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Efe Biresselioğlu ve akademisyenlerin katıldığı imza töreninde konuşan Prof. Dr. Abacıoğlu, protokolün öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

''AMACIMIZ GENÇLERİMİZDE FARKINDALIK OLUŞTURMAK''

Prof. Dr. Abacıoğlu, “Birleşmiş Milletler’in 17 maddeden oluşan sürdürülebilir kalkınma hedefleri var. Bizler de bu konuyu çok önemsiyor, üniversitemizin eğitim stratejilerini bu hedeflere uygun bir şekilde oluşturuyoruz. Müfredatımızı da bu doğrultuda güncelliyoruz. Meslek Yüksekokulumuzda artık ‘Alternatif Enerji ve Kompozit Malzemeler’ dersini seçmeli olarak öğrencilerimize sunacağız. Buradaki amacımız, gençlerimizde hem farkındalık oluşturmak ve hem de onların bilgi düzeyini artırmak” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEEE

TEKNİK GEZİLERE DE KATILACAKLAR

Prof. Dr. Abacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Rüzgar enerjisi, enerji ihtiyacının karşılanması konusunda çok önemli bir konumda. Birçok profesyoneli bünyesinde barındıran ve önemli operasyonlar gerçekleştiren TPI Composites ile imzalanan protokol, hem öğrencilerimiz hem de üniversitemiz için oldukça önemli. Protokol kapsamında firma tarafından görevlendirilecek kişiler, derslerde öğrencilerimiz bir araya gelecek. Öğrencilerimiz, aldıkları bu eğitimlerin yanı sıra dönem içerisinde gerçekleşecek teknik gezilere de katılacak. İş birliğinin gelişmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyor, sürecin hayırlı olmasını diliyorum." TPI Composites İnsan Kaynakları Direktörü Serhan Sayiner ise, İEÜ ile olan iş birliğini önümüzdeki dönemde artırarak sürdürmeyi hedeflediklerini söyleyerek, sürecin içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.