TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÜ Eczacılık Fakültesinden 100. yıl kutlaması

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından “Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri” kapsamında “Türkülerin Sesi Konseri-Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” mini konseri gerçekleştiridi

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Ege Ajans
EÜ Eczacılık Fakültesinden 100. yıl kutlaması

Konser öncesi konuşan Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Dün ülke olarak hep birlikte Cumhuriyet Bayramımızın yüzüncü yılını kutladık. Üniversitemizde çok sayıda etkinlikle Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlanıyor. Biz de fakülte olarak bugün burada personelimiz, emekli personelimiz, hocalarımız, mezunlarımız ve öğrencilerimizden oluşan bir koro ile coşkulu bir biçimde en büyük bayramımızı kutlayalım istedik. Cumhuriyet ile ilgili söylenecek çok şey var. Bize düşen bu Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi’nde dediği gibi ‘Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ sözünü şiar edinerek hareket etmenizi siz sevgili gençlerden bizler de bekliyoruz. Ayrıca bizler de elimizden geldiği kadar çalışarak bu memlekete, bu vatana borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Cumhuriyetimiz var olsun, ilelebet payidar olsun” dedi.

coşkulu 100. yıl kutlaması (2)

Şefliğini Eczacılık Fakültesi Fakülte Sekreteri Tuncay Tezcan’ın üstlendiği koroda klavyede Selahattin Gün, bağlamada Ramazan Karabacak, kabak kemanede Berkay Şahin, klarnette Ali Çağrı Şengül, ritimde Ahmet Yılmaz ve Okan Kılınç yer aldı. Eczacılık Fakültesi emekli akademisyenleri, mezunları, idari personeli ve öğrencilerinden oluşan 24 kişilik koro, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan 13 parçalık eserleri seslendirdi. Koro; “Çökertme”, “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm”, “Vardar Ovası”, “Çayır Çimen Geze Geze” gibi pek çok türküleri dinleyicilerin beğenisine sundu.  Ayrıca koroda solo olarak Güldane Çetin “Suzan Suzi” , Sedef Erçiçek ise “Yandırdın Kalbimi” türkülerini söyledi. Yoğun katılımın olduğu konserde gençler, eğlenceli türkülerle birlikte dans ederek Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. Konserin sonunda Dekan Prof. Dr. Gürer Orhan, koro şefi Tuncay Tezcan’a çiçek takdim etti.

coşkulu 100. yıl kutlaması (3)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ege Üniversitesinde uluslararası kongre 

Kaynak: Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.