TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Üniversitesi ilk 5'te tercih edildi

YKS 2023 yerleştirme sonuçlarına göre üniversite lisans ve ön lisans programları taban puan sıralamasında, Ege Üniversitesi ilk 5 program arasında yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 08:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Ege Ajans
Ege Üniversitesi ilk 5'te tercih edildi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı-2023 yerleştirme sonuçlarına göre Ege Üniversitesinin 72’si lisans, 53’ü ön lisans olmak üzere 125 programının 96’sı devlet üniversiteleri sıralamasında en yüksek taban puanla öğrenci alan ilk 5 program arasında yer aldı.

okul birincileri_ilkses (1)

Ege Üniversitesinin programlarının okul birincileri ve yüksek puanlı öğrenciler tarafından tercih edilmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bölgemizin ve ülkemizin bilim üssü olan Ege Üniversitesi, bu sene de başarılı öğrencilerin öncelikli tercihleri arasında yer aldı. Kurumsal tam akreditasyon etiketine sahip, öğrenci odaklı, uluslararası tanınır araştırma üniversitemiz; akredite eğitim programları, başaralı akademik ve idari kadrosu, güncel teknolojilerle donanımlı laboratuvar ve derslik altyapısı,   staj ve istihdam imkânları, dört mevsim yeşil, engelsiz sürdürülebilir kampüsü ile başarılı gençlerimizin gözdesi oldu. YKS - 2023 tercih sonuçlarında da görüleceği üzere programlarımızın giriş puanlarında büyük bir artış yaşandı. Bu gurur tablosunda yukarıda ifade ettiğim etkenler önemli rol oynuyor. Aynı zamanda tercih aşamasındaki gençlerimiz de üniversitelerle ilgili çok ciddi bir araştırma yapıyorlar. Üniversitelerin bilimsel faaliyetleri, başarı sıralamaları, kampüs yapısı, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerini inceleyen gençlerimiz tercihlerini bilinçli bir şekilde yapıyorlar. Yayımlanan kılavuzları analiz ediyorlar. Tercih kılavuzunda iki yıldır üniversitenizin hem tam kurumsal etiketine hem de program akreditasyonlarına da yer veriliyor. Üniversitemizin programları okul birincileri, daha önce üniversiteye gitmemiş 34 yaş üstü kadınlar,  yüksek puanlı, başarılı ve nitelikli öğrenciler tarafından tercih edildiğini görüyoruz. Üniversitemizi tercih ederek yerleşme başarısı gösteren, bu büyük ailenin en önemli paydaşı olan gençlerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Büyük bir özveri ile görev yapan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

okul birincileri_ilkses (2)0 

Ege Üniversitesinin; Biyokimya,  Reklamcılık, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Görsel İletişim Tasarım, Moda Tasarımı,  Almanca Mütercim ve Tercümanlık, İngilizce Mütercim Tercümanlık, Biyomühendislik, Deri Mühendisliği lisans programları ile Diyaliz, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Çocuk Gelişimi, Tekstil Teknolojisi, Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Rafineri ve Petrokimya Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi, İşletme Yönetimi, Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Tarım Makineleri, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Uçak Teknolojisi, Metalürji, Eser Koruma, Mantarcılık, Turizm Animasyonu,  Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Optisyenlik, İç Mekân Tasarımı, Seramik ve Cam Tasarımı, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi ön lisans programları birinci sırada yer aldı.

okul birincileri_ilkses (2)

Ege Üniversitesinin 72 lisans programından 44’ü ilk 5 program arasına girdi. Bu programlardan 12’si birinci, 5’i ikinci, 11’i üçüncü, 9’u dördüncü ve 7’si beşinci sırada yer aldı. Ayrıca 53 ön lisans programından 52’si ilk 5’te yer buldu.  Birinci sırada 24, ikinci sırada 8, üçüncü sırada 14, dördünü sırada 6 ön lisans programı yer aldı.

okul birincileri_ilkses (4)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: EÜ projesine TÜBİTAK'tan destek 

Kaynak: Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.