TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEÜ’den ‘hekim istifaları’ açıklaması: Bu bir tercihtir!

DEÜ Rektörlüğü, ‘muayenehane’ genelgesinin ardından üniversite hastanelerinde yaşanan hekim istifalarına yönelik yaptığı açıklamada, “Bu bir tercihtir. Hasta mağduriyeti yaşanmaması, tanı, teşhis ve tedavi süreçlerinin eksiksiz işletilmesi için gerekli tüm önlemler alınmıştır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 17:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DEÜ’den ‘hekim istifaları’ açıklaması: Bu bir tercihtir!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, Sağlık Bakanlığının ‘muayenehane’ genelgesinin ardından üniversite hastanelerinde yaşanan hekim istifalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak’ın konuyla ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Bu düzenlemelerin akademisyenlerin üniversiteden soğumasına, araştırma ve akademik çalışmalarına engel olmasına…’ sözlerine de yanıt verildi. 2014 yılından sonra muayenehane açan öğretim üyesi hekimlerin muayenehanelerinin kapatılmasını yönündeki genelgenin ardından bu kapsamda olan doktorların bir kısmının üniversite hastanesinde çalışmaya devam ettiği, bir kısmının ise ayrılmayı tercih ettiği belirtilen açıklamada, bunun bir tercih olduğunun altı çizildi. Kurumdan ayrılan akademisyenlerin yerine mesleğinde başarılı ve kuruma katkı sağlayacak akademisyenlerin istihdam edildiği ifade edilen açıklamada, “Hasta mağduriyeti yaşanmaması, tanı teşhis ve tedavi süreçlerinin eksiksiz işletilmesi için gerekli tüm önlemler alınmıştır. Muayenehaneyi tercih eden öğretim üyelerinin zamanının büyük bir bölümünü muayenehanede geçirmeleri nedeni ile akademik ve araştırma performansının yanı sıra hasta karşılama oranlarının da diğerlerine oranla daha düşük olduğu gözlemlenmiştir” vurgusu yapıldı.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMIŞTIR

DEÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamanın tamamında, “İzmir Tabip Odası tarafından yapılan ve yanlış algı oluşmasına sebep olabilecek bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Bu düzenlemelerin akademisyenlerin üniversiteden soğumasına, araştırma ve akademik çalışmalarına engel olmasına’ şeklindeki ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir. Bu oluşturulan yanlış algıyı düzeltmek amacıyla açıklama ihtiyacı doğmuştur. Yasama, yürütme ve yargı tarafından ortaya konan irade ve düzenlemelere uymak her vatandaşın ve her kurum/kuruluşun asli yükümlülüğüdür. Söz konusu Genelge, ‘18.01.2014 tarihinden önce faal muayenehanesi bulunmayan öğretim üyeleri tarafından açılmış bulunan muayenehanelerin faaliyetlerine son verilmesi gerekmektedir’ şeklindedir. Bu kapsamda olan doktorların bir kısmı üniversite hastanesinde çalışmaya devam etmiş, bir kısmı da ayrılmayı tercih etmiştir. Bu bir tercihtir. Kurumumuzdan ayrılan akademisyenlerimizin yerine mesleğinde başarılı ve kuruma katkı sağlayacak akademisyenler istihdam edilmiştir. Hasta mağduriyeti yaşanmaması, tanı teşhis ve tedavi süreçlerinin eksiksiz işletilmesi için gerekli tüm önlemler alınmıştır. Muayenehaneyi tercih eden öğretim üyelerinin zamanının büyük bir bölümünü muayenehanede geçirmeleri nedeni ile akademik ve araştırma performansının yanı sıra hasta karşılama oranlarının da diğerlerine oranla daha düşük olduğu gözlemlenmiştir. Üniversitemiz, geçmişte olduğu gibi bugün de kamu hizmetini eksiksiz sunmaya, yürürlükteki düzenlemelere uymaya ve toplum yararına çalışma devam edecektir. Üniversitemiz bu bilinçle hareket etmektedir” ifadelerine yer verildi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: YÖK’ten üniversitelere 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.