TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan kimdir? Metin Alpaslan hangi görevlerde bulundu?

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Metin Alpaslan’ın göreve gelmesiyle birlikte, Metin Alpaslan’ın geçmişi ve kariyeri merak konusu oldu. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 11:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan kimdir? Metin Alpaslan hangi görevlerde bulundu?

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü olan Metin Alpaslan'ın kariyeri ve biyografisi merak konusu haline geldi. Resmî Gazete'de yer alan atama kararlarına göre, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Metin Alpaslan atandı. Peki, Metin Alpaslan kimdir? İşte, Metin Alpaslan’ın hayatı hakkında merak edilenler haberimizde…

METİN ALPASLAN KİMDİR?

1968 yılında Kırşehir'de dünyaya gelen Metin Alpaslan, ilk ve orta öğrenimini Kırşehir ilinde tamamladı. Öğrenim hayatına Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kırşehir Eğitim Yüksek Okulu'nda önlisans ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Bölümü'nde lisans düzeyinde devam ederek başarıyla mezun oldu.

METİN ALPASLAN HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

1989 yılında Kahramanmaraş İli Afşin İlçesinde müdür yetkili sınıf öğretmeni olarak göreve başlayan Alpaslan, sırasıyla Ağrı, Sakarya ve Kırşehir'de öğretmenlik, okul müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2000 yılında Millî Eğitim Şube Müdürlüğü sınavında üstün başarı göstererek Kahramanmaraş Afşin İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlüğü'ne atanmıştır. Ardından Kırşehir Çiçekdağı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlüğü, Kırşehir İl Millî Eğitim Şube Müdürlüğü ve Niğde İl Millî Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir. 2013-2021 yılları arasında Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürü ve 2021-2023 yılları arasında Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmıştır.

Memuriyet süresi boyunca Millî Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği birçok hizmet içi eğitim kursuna katılan Alpaslan, görev süresi boyunca gösterdiği çaba ve başarılarıyla Kaymakamlıklar, Valilikler ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Teşekkür, Takdir, Başarı, Üstün Başarı ve Aylıkla Ödül Belgeleri ile ödüllendirilmiştir. 31 Ağustos 2023 tarihinde Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevine başlayan Metin Alpaslan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.