TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023 KPSS Sonuçları Açıklandı! İşte Ayrıntılar ve ÖSYM Duyurusu

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavına katılım sağlayan kişilere tarafından sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken, ÖSYM, KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
2023 KPSS Sonuçları Açıklandı! İşte Ayrıntılar ve ÖSYM Duyurusu

ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS ile ilgili açıklama yaptı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavına katılım sağlayan aday listesi ile ilgili açıklama yaparak, kamuoyuna duyurdu. ÖSYM Başkanı Ersoy tarafından yapılan paylaşımda aktarılan verilerin listesi şu şekilde yer alıyor;

Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) 792 bin 229 adayın katıldığını ifade ederek, ayrıca 1019 engelli adayların da KPSS sınava katılım sağlayabilmesin için uygun şartlar sağlanarak sınava katılımının sağlandığını belirtti. ÖSYM Başkanı Ersoy, 7 oturuma katılım sağlayan aday sayısının 1 milyon 799 bin 485 olduğunu, ayrıca engelli adayların katılım sayısın ise 2 bin 295 olduğu konusunda açıklama yapıldı.

Kamu Personel Seçme Sınavına katılım sağlayan adaylara, Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda 120 soru kullanılırken, Eğitim Bilimleri oturumunda 80 soru kullanıldı. Alan Bilgisi oturumlarında ise 360, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testlerinde de 1350 soru olmak üzere toplamda 1910 soru kullanıldığını konusunda açıklama yapıldı.

KPSS sınavına katılım sağlayan adaylar tarafından katılım sağlamış oldukları sınav için ÖSYM tarafından açıklanacak olan KPSS sınav sonuçları takviminin ne zaman gerçekleşeceği merak konusu olurken, merakla beklenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınav sonuçları açıklandı.

2023 KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılımın 7 oturuma yaklaşık olarak 2 milyon civarında olduğunu açıkladı.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavına katılım sağlayan kişilere tarafından sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken, ÖSYM, KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda duyuru yaptı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre 23 Temmuz’da gerçekleşen 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları açıklandı. Sınav sonuçları ile ilgili bilgileri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmî web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.


BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Üniversiteliler dikkat! KYK yurt fiyatları belli oldu

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.