#kpss

kpss haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kpss haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

KPSS Ön Lisans 1 Eylül'de yapılacak Haber

KPSS Ön Lisans 1 Eylül'de yapılacak

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 81 il ve Lefkoşa'da gerçekleşen 2024-KPSS Ön Lisans için 3 bin 273 bina ve 60 bin 574 salon kullanımda olacak. Sınav pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 120 sorudan oluşacak. Sınava giren adaylar genel yetenek-genel kültür testlerini 130 dakikada çözecek. Bununla beraber ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar için 30 dakika ilave süre verilecek. İl ve ilçe nüfus müdürlükleri nüfus cüzdanı bulunmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf olmayan adaylar için sınav günü açık olacak. 2024-Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-KPSS) Ön Lisans sınav sonuçları 20 Eylül'de açıklanacak. Adaylarımızın sınav yerine ulaşımını kolaylaştırdık Açıklamada görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava 1 milyon 205 bin 899 adayın başvurduğunu aktardı. Aday odaklı düşünme anlayışını genişleterek sürdürdüklerini kaydeden Ersoy, "2022-KPSS Ön Lisans 104 sınav merkezinde düzenlenmişti, hafta sonu yapacağımız uygulamada bu sayıyı 135'e çıkardık. Sınav merkezlerimizin sayısını arttırarak adaylarımızın sınav yerine ulaşımını kolaylaştırdık." dedi. Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu bildiren Ersoy, 3 bin 694 adayın bu haktan faydalandığı bilgisini verdi. Ersoy, "Sınava 2 bin 535 engelli aday katılacak ve bu adayların mağduriyet yaşamaması için titiz bir çalışma yürüttük. Sınavda 164 bin 53 görevli yer alacak. Sınav güvenliğinin sağlanması amacıyla 13 bin 566 emniyet mensubu da sahada olacak." dedi. Ersoy, 18-29 yaş aralığındaki başvuruların yoğunlukta olduğunu aktararak, en fazla başvurunun İstanbul, Ankara ve İzmir'den yapıldığını, Lefkoşa'dan gelen başvuru sayısının ise 588 olduğunu ifade etti. Ersoy, sınava başvuran kadın aday sayısının 743 bin 725, erkek aday sayısının ise 462 bin 174 olduğunu ifade etti.

Türkiye İş Kurumu duyurdu: KPSS'siz 400 işçi alınacak! Haber

Türkiye İş Kurumu duyurdu: KPSS'siz 400 işçi alınacak!

2024 yılı için KPSS'siz 400 geçici işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Bu alımlar sadece Diyarbakır ilinde gerçekleştirilecek, diğer iller için de benzer açıklamaların yakın zamanda yapılması öngörülüyor. Başvuru şartları nelerdir? a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak b) 18 yaşını tamamlamış olmak c) Öğrenci olmamak, uzaktan eğitim öğrencileri ve kayıt donduran öğrenciler de programlara başvuru yapamayacaktır. (Açık lise ve açık öğretim öğrencileri hariç). e) TYP yönetmeliğinin 8. Maddesine istinaden yapılacak SGK sorguları esnasında 4/a, 4/c sigortalılığı bulunan, emeklilik kaydı bulunan ve vergi mükellefiyeti bulunan kişiler katılımcı olarak seçilse dahi TYP'den yararlanamaz. f) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. Hane halkı sakinlerinden birinin, halihazırda devam eden programlarda katılımcı olması durumunda, aynı adreste oturan hane haklı sakinleri başvurdukları TYP'lere katılımcı olarak seçilemez. g) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını (25.503,18 TL) aşaması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP'lere katılımcı olarak seçilemez. h) TYP Yönetmeliğinin 10. ve Geçici 2. Maddeleri uyarınca TYP'lerden 27.09 2017 tarihinden sonra azami 270 gün ve üstünde yararlananlar TYP'lere başvuramaz, katılımcı olarak seçilemez. Bu süreyi mevcut TYP'lerde tamamlayanların programla ilişikleri kesilir. 1) TYP başvuru ve katılım şartları yönünden yapılacak kontroller sonucunda başvuru sahipleri TYP'ye katılma hakkı kazanacaktır. TYP ilanında katılım şartlarının sağlanmadığının program başladıktan sonra tespit edilmesi halinde katılımcının programdan ayrılışı yapılarak hakkında 24 ay süre ile yasaklık ile birlikte TYP mevzuatında belirtilen mali yaptırımlar uygulanabilecektir. j) Başvuru sahipleri aynı tarihte başvurusu kabul edilmeye başlanan projelerden yalnızca birine başvuru yapabileceklerdir. Müracaatlar www.iskur.gov.tr, e-devlet portalı İŞKUR sekmesi üzerinden, ALO170, Android ve İOS cihazlar için İŞKUR uygulamasından ve İl Müdürlüğümüzden alınacaktır. k) Düzenlenen bu Toplum Yarına Programına 18 yaş üstü vatandaşlarımız başvuru yapabilecektir. Engellilik ve eski hükümlülük koşulları haricinde erkek başvuru sahipleri için 35 yaşını doldurma koşulu aranmaktadır. Başvurularla ilgili ayrıntılara, Türkiye İş Kurumu'nun resmi web sitesinden veya Diyarbakır Valiliği'nin ilanlarından ulaşılabilir. İş arayanların başvuru tarihlerine dikkat etmeleri ve gerekli belgeleri eksiksiz hazırlamaları için duyuruları düzenli olarak takip etmeleri önerilir.

KPSS başvuruları başladı mı? KPSS başvuru ekranı erişime açıldı mı? KPSS 2024 başvuru nasıl yapılır? Haber

KPSS başvuruları başladı mı? KPSS başvuru ekranı erişime açıldı mı? KPSS 2024 başvuru nasıl yapılır?

KPSS lisans oturumları her yıl düzenlenirken, ortaöğretim ve ön lisans seviyesinde KPSS sınavı iki yılda bir yapılıyor. 2024 yılında gerçekleşecek olan sınava ortaöğretim, ön lisans ve lisans seviyesinde başvuru yapılabilecek. 4 yıllık üniversite mezunu adaylar, lisans düzeyinde Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne girecekler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan takvime göre, KPSS lisans başvuruları 3 Mayıs'ta başlayacak. Adaylar, telefon, bilgisayar, tablet vb. araçlarını kullanarak Aday İşlemleri Sistemi üzerinden KPSS başvurusu yapabilecekler. Sınav ücretleri anlaşmalı bankalar aracılığıyla veya ÖSYM'nin kendi ödeme sistemi olan e-Ödemeler bölümünden yatırılabilecek. Sınavlara başvuran ancak KPSS sınav ücretini yatırmayan adaylar, sınavlara katılamayacaklar. Peki KPSS başvuruları başladı mı? KPSS 2024 başvuru nasıl yapılır? KPSS 2024 LİSANS BAŞVURU Lisans düzeyinde yapılacak KPSS sınavı başvuruları 3 Mayıs tarihinde yani bugün başlıyor. ÖSYM'nin belirlediği takvime göre, KPSS lisans sınavı başvuruları 3-15 Mayıs tarihleri arasında alınacak. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına katılacak adaylar lisans düzeyinde başvuru yapabilecekler. KPSS 2024 ÖN LİSANS VE ORTAÖĞRETİM BAŞVURU KPSS ön lisans ve ortaöğretim (lise) başvuruları henüz başlamıyor. Lise mezunu ve iki yıllık üniversite mezunu adaylar için ayrıca bir başvuru süreci olacağı bildirildi. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, ortaöğretim başvuruları 18 Temmuz - 30 Temmuz tarihleri arasında alınacak. KPSS ön lisans başvuruları ise 13 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 2024 KPSS BAŞVURU EKRANI ERİŞİME AÇILDI MI? KPSS 2024 lisans başvurularının yapılacağı ekran erişime açıldı. KPSS başvuru ekranına ulaşmak için aşağıda yer alan linke tıklayabilirsiniz. KPSS BAŞVURU EKRANINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ. KPSS 2024 BAŞVURU NASIL YAPILIR? Adaylar yukarıda belirtilen başvuru tarihlerine göre ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak başvuru yapabilecekler. Başvuru sürecinde adaylar, sınava katılmak istedikleri il ve benzeri seçenekleri belirleyebilecekler. Belirlenen oturuma girildikten sonra sınav ücreti yatırılarak KPSS başvurusu tamamlanacak. KPSS 2024 SINAV ÜCRETİ NE KADAR? KPSS başvuru ücretleri belli oldu. Buna göre KPSS 2024 sınav ücretleri aşağıdaki gibidir: Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin): 350 TL KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin): 235 TL ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin): 350 TL KPSS'ye Kim Ne kadar Ödeyecek? Öğretmen olmak isteyenler: 1050 TL Kariyer memurluk sınavlarına girmek isteyenler (Alan Bilgisi'nden 3 oturuma girerse): 1410 TL Memur olmak isteyenler: 700 TL

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 2024 başvuru tarihleri ne zaman? Haber

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 2024 başvuru tarihleri ne zaman?

2024 yılında yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve başvuru tarihleri, bu sınava girecek olan adaylar için oldukça önemli bir konu olarak ön plana çıkıyor. ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi), geçtiğimiz aylarda 2024 sınav takvimini ve detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Bu takvime göre, ilgili sınavlara girecek adaylar, ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sistemi) başvuru ekranının belirlenen tarihte açılmasıyla başvurularını yapacaklar. 2 yılda bir uygulanan ortaokul ve lise düzeyindeki KPSS sınavı ve yeni sınavlar da 2024 yılında gerçekleştirilecek. KPSS 2024 başvuru tarihleri ne zaman? KPSS lise, ön lisans ve lisans başvuruları hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik. 2024 KPSS başvuru tarihleri KPSS lisans başvuruları: 03 Mayıs 2024 - 15 Mayıs 2024 KPSS ön lisans başvuruları: 13 Haziran 2024 - 02 Temmuz 2024 KPSS ortaöğretim başvuruları: 18 Temmuz 2024 - 30 Temmuz 2024 DHBT başvuruları: 09 Ağustos 2024 - 15 Ağustos 2024 2024 KPSS sınav tarihleri KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri oturumları: 14 Temmuz Alan Bilgisi 1. gün oturumları: 20 Temmuz Alan Bilgisi 2. gün oturumları: 21 Temmuz KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): 4 Ağustos KPSS ön Lisans sınavı: 1 Eylül KPSS ortaöğretim sınavı: 15 Eylül KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): 22 Eylül KPSS nedir? Kamu Personel Seçme Sınavı, kısaca KPSS, 18 Mart 2002 tarihinde alınan 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda ÖSYM tarafından başlatıldı. Türkiye'deki belirli devlet kurumlarına personel alımı için düzenlenen bu sınav, yönetmelikte belirtilen amaca hizmet etmektedir. Yönetmelikte belirtildiği üzere, sınavın amacı; kamu hizmetlerine ilk kez atanacakların seçimi ve kamu kurumlarında özel yarışma sınavına tabi tutulan mesleklere atanacakların ön eleme sürecini belirlemektir. KPSS, önceki yıllarda uygulanan Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'nın (KMS) birleşimi niteliğindedir. Bu sınavın ana hedefleri arasında; kamu kurumlarına yapılacak personel istihdamının adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesinin en üst düzeye çıkarılması yer alır.

KPSS puan türleri nelerdir? KPSS P1-P2-P3 puanı nedir? Haber

KPSS puan türleri nelerdir? KPSS P1-P2-P3 puanı nedir?

ÖSYM tarafından KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) sonuç ekranının erişime açılmasının ardından adaylar aldıkları sınav sonuçlarını görüntüledi. Adaylar sonuç ekranında karşılaştıkları KPSS puan türleri karşısında KPSS P1-P2-P3 puan türlerini araştırmaya koyuldu. KPSS puan türleri nelerdir? KPSS P1-P2-P3 puanı nedir, nasıl hesaplanır gibi soruların yanıtları haberimizde… KPSS PUAN TÜRLERİ KPSS’nin açıklanmasının ardından gündemi en çok meşgul eden konu KPSS puan türleri oldu. KPSS puan türleri adayların yapacağı tercihlerde belirleyici olacağı gibi, kadro kadro durumlarında da farklılık gösteriyor. Peki KPSS puan türleri nedir? KPSS P1-P2-P3 puan türü nasıl hesaplanır? İşte detaylar… KPSS P1 nedir? KPSS P1 puanı Genel Yetenek ve Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanmakta olup, KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek yüzde 70, Genel Kültür ise yüzde 30 etkili olmaktadır. KPSS P1 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAN KURUMLAR BİST Uzman Yardımcısı Bakanlıkların mühendislik kadroları İller Bankası Uzman Yardımcısı Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli Alımı Merkez Bankası Uzman Yardımcısı ve Denetçi Yardımcısı KPSS P2 nedir? KPSS P2 puanı Genel Yetenek ve Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanmakta olup, KPSS P2 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek yüzde 60, Genel Kültür ise yüzde 40 etkili olmaktadır. KPSS P2 puan türü KPSS’nin ardından hesaplanmakta olup, önlisans ve ortaöğretim adaylarının KPSS P2 puanı hesaplanmaz. KPSS P2 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAN KURUMLAR Kalkınma Bankası Uzman Yardımcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı KPSS P3 nedir? KPSS P3 puanı Lisans B Kadro atamasında istenilen puan türü olup, KPSS P3 puan türünde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin ağırlığı eşittir. Buna göre KPSS P3 puan türünde Genel Yetenek testi yüzde 50, Genel Kültür testi yüzde 50 etkilidir. KPSS P3 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAN KURUMLAR Milli İstihbarat Teşkilatı Personeli alımı Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli alımı SPK Uzman Yardımcısı (Mühendis) Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı Adalet Bakanlığı, Adliyeler (Kâtiplik, Mübaşir, İnfaz koruma) Emniyet Genel Müdürlüğü (POMEM) (60 ve üzeri) Emniyet Genel Müdürlüğü Komiser Yardımcılığı (70 ve üzeri) Gümrük Muhafaza Memurluğu Gümrük Muayene Memurluğu Gümrük Memurluğu Taşra ve Merkez Teşkilatı Gümrük Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü Gümrük Bakanlığı Ticaret İl Müdürlüğü Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Orman Genel Müdürlüğü Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Makina Kimya Endüstrisi TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş) Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Gümrük Müsteşarlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Üniversiteler Tarafından Yapılan Personel Alımı BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Okullarda ilk dönem birinci sınav tarihlerinde değişiklik

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.