TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege'nin bir yanı bahar, diğer yanı kış

Ege'nin bir yanında baharın habercisi çiçekler açarken, bazı bölgelerde ise kar yağışı devam ediyor 

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege'nin bir yanı bahar, diğer yanı kış

Ege'nin bir yanında baharın habercisi çiçekler açarken, bazı bölgelerde ise kar yağışı devam ediyor...

BAHAR GELDİ, HER YER ÇİÇEK AÇTI

AW846615_07-1

Manisa Sarıgöl'de üzüm bağları yapraklanmaya başladı, meyve ağaçları çiçek açarken tarlalar papatyalarla doldu
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağları yapraklanmaya başlarken, meyve ağaçları çiçek açtı; tarlalar papatyalarla doldu. Baharın bütün renklerinin hakim olduğu Sarıgöl'de özellikle üzüm üreticileri bağların erken uyanması nedeniyle tedirgin bir bekleyiş içine girdi.

Sarıgöl'de son cemrenin toprağa düşmesiyle birlikte badem ve meyve ağaçları çiçek açarken, dünyaca ünlü çekirdeksiz sultaniye üzüm bağları yapraklanmaya başladı. Tarlaların papatyalarla dolduğu ilçede bahar havası etkili olurken, ortaya eşsiz güzellikte manzaralar çıktı.

Yol boyunca açan papatyalar baharı müjdelerken, meyve ağaçları beyaz, kırmızı çiçekler açarak polen toplayan arıların mekanı oldu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dünyaca ünlü çekirdeksiz sultaniye üzüm bağlarında erken yapraklanmaya neden olurken, bu durum üreticileri tedirgin etmeye başladı.

BEYAZ GELİNLİĞİ GİYDİ
Hava sıcaklığının bir anda düştüğü Afyonkarahisar’ın yüksek kesimlerinde ise kar yağışı başladı. Kentin bir çok bölgesinde doğa mart ayında adeta beyaz gelinliğini giyindi.

AW846607_04

Geçtiğimiz hafta güneşin oldukça fazla yüzünü gösterdiği ve adeta bahardan kalma günlerin yaşandığı Afyonkarahisar’da bu hafta sonu olumsuz hava şartları kendini gösterdi. Dün sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış akşam saatlerinde yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Rakımı yüksek olan Bayat ve Şuhut ilçeleri merkeze bağlı Kocatepe beldesinde kar yağışı yaşandı. Yağışın yaşandığı bölgelerde hava sıcaklıkları da hissedilir derecelerde azalarak 4 derecelere kadar düştü. Kar yağışının olduğu yerlerde doğa mart ayında adeta beyaz gelinliğini giyinirken, yağışı gören vatandaşlar ise kuraklığın baş gösterdiği kentte durumu sevinçle karşıladı.

Yağışın olduğu ve Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'nin Belediye Başkanı Abdullah Çelik ise mart ayında beyaza bürünen beldede kartpostallık görüntüler oluştuğunu ifade ederek, kar erimeden fotoğraf meraklılarını beldeye davet etti.

KÜTAHYA'DA MART KARI

AW846778_04

Kütahya'da aralıklarla yağan kar, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Gece başlayan ve sabahta devam eden kar yağışı sonrası, meyve bahçeleri eşsiz bir güzelliğe büründü.

Karla birlikte, Kütahya'nın Radar bölgesindeki meyve bahçelerinde ilginç görüntüler oluştu. Ağaçlarındaki kuşburnu ve çiçek açan baden ağaçlarının karlı durumu, doyumsuz bir görüntü oluşturdu.

Sadık Söylemez isimli vatandaş, "Mart ayında kar sürprizi ile karşılaşmak çok güzel bir duygu. Bilindiği gibi, bu sene kar yağışı yeterli derecede değildi. Martta yağan kar da bizleri sevindirdi. Ancak başta baden ağaçları olmak üzeri birçok meyve ağacı çiçek açtı. Don olursa çiçek açan meyve ağaçları zarar görür" diye konuştu.

Kütahya'nın yüksek kesimlerine yarın da hafif şekilde kar yağması bekleniyor. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.